OTP Bank România a anunţat joi că acordă o finanţare de 8 milioane de euro dezvoltatorului imobiliar Scallier, pentru construcţia parcului de retail Funshop Park Turda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”OTP Bank România continuă să sprijine economia locală şi sectorul de retail prin finanţarea unor proiecte solide, care contribuie la dezvoltarea comunităţii şi au un impact redus asupra mediului, şi acordă o finanţare de 8 milioane de euro companiei de investiţii imobiliare în retail, Scallier, pentru construcţia parcului comercial Funshop Park Turda. Proiectul de retail Funshop Park Turda, dezvoltat de Scallier, va pune la dispoziţia viitorilor chiriaşi circa 9.000 metri pătraţi de spaţii comerciale, construite pe un teren cu o suprafaţă de 24.000 mp, iar galeria de retail va include aproximativ 18 magazine şi minimum 270 de locuri de parcare”, anunţă banca.

De asemenea, OTP Bank România a finanţat şi dezvoltarea Funshop Park Focşani, inaugurat anul trecut, al doilea proiect de retail al Scallier în România după finalizarea parcului comercial din Roşiori de Vede, pe care l-a inaugurat în 2021.

“Prin acest proiect interesant de retail marcăm o nouă etapă a parteneriatului cu Scallier la nivel local. Acest tip de proiect demonstrează un model de business durabil şi adaptat timpurilor actuale, care aduce retailul modern şi sigur în oraşe active de dimensiuni medii, precum Turda, şi denotă foarte multă grijă în ceea ce priveşte impactul de mediu asupra comunităţii. Hotărârea Scallier de a dezvolta un standard verde de parc de retail, împreună cu buna poziţionare şi mixul de chiriaşi internaţionali, ne-au oferit oportunitatea de a ne implica şi de a susţine acest proiect, pentru a contribui la dezvoltarea retailului local”, a declarat Gyula Fatér, CEO al OTP Bank Romania.

Parcul de retail Funshop Pak Turda va fi dat în folosinţă la finalul celui de-al treilea trimestru al anului. În prezent nu există alte proiecte moderne de retail în Turda. Printre chiriaşi se numără Tedi, Hervis Sports, New Yorker, DM, Flanco, Animax, KIK sau Noriel. 

Scallier este o companie care dezvoltă şi administrează active în sectorul imobiliar de retail, în Europa. Fondată în 2011, compania este specializată în sectorul parcurilor comerciale, strip mall-urilor şi facilităţilor comerciale independente.

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu prezenţă în Europa Centrală şi de Est, care oferă soluţii financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât şi corporate. Banca ocupă locul 9, după active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, potrivit ultimelor date BNR. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors şi Fundaţia OTP Bank România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.