Combinatul ArcelorMittal din Galaţi este furnizor pentru unul dintre cele mai spectaculoase poduri pietonale din Europa, aflat în construcţie în prezent la Gara Køge Nord din Danemarca, directorul combinatului, Bruno Ribo, afirmând că acest lucru demonstrează că tabla groasă produsă la Galaţi poate fi utilizată în orice proiect major de infrastructură, inclusiv în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tablele produse de ArcelorMittal Galaţi în Laminorul de Tablă Groasă nr. 2 de la Galaţi sunt folosite la construcţia unui pod pietonal impunător care se construieşte în la Gara Køge Nord din Danemarca, fiind vorba despre unul dintre cele mai spectaculoase poduri pietonale din Europa, potrivit unui comunicat transmis, marţi, de reprezentanţii companiei siderurgice.

"Suntem fericiţi şi mândri că oţelul nostru va fi integrat într-un proiect european atât de frumos, îndrăzneţ şi important. Acest lucru demonstrează nu numai că oţelul nostru este un material al vieţii ci şi că tabla groasă produsă la Galaţi poate fi utilizată în orice proiect major de infrastructură, inclusiv în cele lansate în România", a declarat Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi, citat în comunicat.

Proiectat de un consorţiu format din casele de arhitectură COBE şi DISSING + WEITLING, podul a fost deja nominalizat pentru mai multe premii europene de design şi este construit de Bladt Industries, un client tradiţional din Danemarca al ArcelorMittal.

Atunci când va fi finalizat, podul pietonal va avea o lungime de 225 de metri, o lăţime de 9,5 metri şi va lega la înălţime toate peroanele de la staţia Køge Nord, deservind astfel


peste 8.000 de pietoni zilnic.

Construcţia - reper prezintă pereţi de sticlă pe latura nordică pentru a oferi vederi panoramice de 180 de grade.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.