Târgul imobiliar tIMOn, programat să aibă loc în perioada 19-22 aprilie în Bucureşti, va fi anulat din cauza neprimirii în timp util a protocolului între Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) şi organizatori, au anunţat marţi organizatorii evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Programat a se desfăşura între 19-22 aprilie în Piaţa George Enescu, evenimentul tIMOn - anunţat şi promovat încă din februarie nu se mai poate desfăşura din lipsa timpului de organizare necesar amplorii unui astfel de eveniment, aspect determinat de neprimirea într-un termen rezonabil a protocolului necesar organizării evenimentului din partea Primăriei Capitalei”, se arată în comunicat.

Organizatorii consideră că, începând din septembrie 2016, PMB a dus o campanie sistematică de decredibilizare a mărcii tIMOn. Aceştia susţin că au fost obligaţi să aştepte până în ultima zi, 16 aprilie, emiterea de către PMP a ”Protocolului privind organizarea şi desfăşurarea adunării publice”, protocol absolut necesar în vederea organizării evenimentului.

”Am fost puşi, astfel, în faţa imposibilităţii de a putea începe amenajarea expoziţiei (delimitarea prin gard a zonei de expoziţie, amplasarea şi montajul pavilionului expoziţional), dar mai ales am fost puşi în imposibilitatea de a asigura siguranţa şi ordinea publică a evenimentului, în condiţiile în care lipsa Protocolului respectiv conduce la imposibilitatea contractării unei companii specializate de pază (aceasta având nevoie de un plan de pază avizat de către Jandarmerie şi Poliţie, în baza acestui protocol dintre PMB şi organizator)”, se arată în comunicat.

Organizatorii susţin că sunt puşi în imposibilitatea contractării unor servicii adiacente, precum furnizare energie electrică prin branşament provizoriu, salubrizare sau ocupare a domeniului public, în lipsa protocolului, deşi avizarea evenimentului a avut loc în cadrul unei şedinţe a Comisiei de Avizare încă din februarie 2018, în baza unei cereri depuse de către organizator încă de la începutul lunii ianuarie 2018.

Până în prezent, au avut loc 33 de ediţii ale târgului imobiliar tIMOn.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.