Amsterdamul a anunţat joi că va interzice închirierea de spaţii de cazare pentru vacanţe, inclusiv prin intermediul pltaformei Airbnb, în trei zone care formează centrul vechi al oraşului, de la 1 iulie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În alte cartiere din capitala olandeză,  închirierea de spaţii de cazare pentru vacanţe vor fi permise numai cu aprobare specială şi numai pentru până la 30 de zile pe an, unor grupuri de până la patru persoane.

Criticii s-au plâns de mult că închirierile turistice de tipul celor care au loc prin intermediul Airbnb afectează centrele istorice din unele dintre cele mai iubite oraşe din Europa, de la Edinburgh la Barcelona.

Consilierul pentru locuinţe al capitalei olandeze, Laurens Ivens, a afirmat într-un comunicat că aproximativ 75% din cei 780 de locuitori şi organizaţii care şi-au exprimat punctele de vedere în această problemă au fost în favoarea măsurii.

Porivit primăriei, una din 17 clădiri din Amsterdam figurează pe platformele de închirieri online.

Consiliul oraşului Amsterdam, de orientare de stânga, s-a exprimat public pentru reducerea turismului de masă şi a deranjului provocat de turişti în centrul vechi.

Cartierele unde Airbnb va fi interzisă includ districtul cu lumini roşii, vechi de 500 de ani, şi majoritatea zonei din interiorul inelului de canale, care este protejată de UNESCO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.