Numărul de persoane care utilizează serviciile 4G ale companiei de telefonie mobilă Orange România a ajuns la 2,4 milioane la sfârşitul lunii martie, nivel dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2016, a anunţat luni compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De la lansarea serviciului 4G la nivel naţional, în 2014, traficul de date la viteze 4G a crescut de 128 de ori.

Potrivit operatorului telecom, traficul 4G a crescut de patru ori în primul trimestru din acest an faţă de aceeaşi perioadă din 2016. Zonele unde serviciile 4G înregistrează în mod constant cele mai mari vârfuri de trafic sunt Bucureşti şi judeţele Cluj, Iaşi, Sibiu şi Mureş.

Intervalul orar cu cele mai mari creşteri de trafic este cuprins între ora 20:00 şi ora 22:00, iar această tendinţă s-a menţinut de la lansarea serviciilor 4G. 

În acest moment, reţeaua Orange 4G este prezentă în 7.585 de localităţi. Orange are în prezent o acoperire 100% la nivel urban în ceea ce priveşte serviciile 4G. 

”Prin investiţiile şi eforturile realizate am urmărit să consolidăm o reţea de încredere, tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoii tot mai crescute de conectivitate, astfel încât utilizatorii noştri să aibă, aşa cum s-au obişnuit de două decenii, acces la servicii de cea mai înaltă calitate” a declarat directorul tehnic al Orange România, Ştefan Slavnicu.

Compania de telefonie mobilă Orange România a înregistrat o creştere a afacerilor cu 4,6%, în primul trimestru, până la 246,2 milioane de euro, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, avans susţinut de serviciile mobile, vânzările de dispozitive mobile şi de evoluţia serviciilor convergente.

Principalii competitori ai Orange pe piaţa din România sunt Vodafone, Telekom şi Digi Mobil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.