Oracle cere Google 8 miliarde de dolari, într-un proces în care pretinde drepturi de proprietate asupra sistemului de operare Android, dar acţionarii şi analiştii spun că impactul financiar asupra companiei ar fi mic, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform acuzaţiilor, Android ar încălca drepturi de proprietate ale Oracle pentru unele părţi ale limbajului de programare Java, în timp ce Google consideră că are dreptul să folosească Java fără să plătească, în conformitate cu legislaţia de copyright.

Cazul a fost judecat prima oară în 2012, dar juriul nu a reuşit atunci să dea un verdict.

Dacă juriul noului proces, care începe luni, va decide împotriva Google, atunci vor fi stabilite daunele datorate.

Google a obţinut în 2015 venituri de 75 de miliarde de dolari, aşa că un verdict defavorabil în procesul cu Oracle ar avea un impact mic asupra investitorilor, fiind un cost excepţional, a declarat Mike Bailey, director de cercetare la firma FBB Capital Partners, care deţine acţiuni la Alphabet, compania mamă a Google.

Oracle vrea să obţină şi un ordin care să interzică Google să mai folosească Java la Android, ceea ce i-ar da un avantaj în negocierea redevenţelor.

Un astfel de ordin ar trebui emis însă de un judecător, nu de un juriu, iar experţii juridici consideră că posibilitatea este scăzută.

Reprezentanţii Oracle şi cei ai Google nu au fost disponibili pentru comentarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.