OpenAI va permite utilizatorilor ChatGPT să construiască boţi personalizaţi pentru a se ocupa de sarcini specifice şi va reduce costurile pentru modele mai puternice pentru dezvoltatori, a declarat laboratorul de inteligenţă artificială la prima conferinţă pentru dezvoltatori de luni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CEO-ul Sam Altman a împărtăşit actualizările la evenimentul de la San Francisco, care a atras 900 de dezvoltatori din întreaga lume, în cea mai recentă încercare a OpenAI de a valorifica popularitatea ChatGPT, oferind dezvoltatorilor stimulente pentru a construi ecosistemul său.

ChatGPT, lansat în noiembrie 2022, are acum 100 de milioane de utilizatori activi săptămânal, a spus Altman.

OpenAI face, de asemenea, eforturi pentru mai multe funcţii asemănătoare agenţilor AI pentru a gestiona sarcinile personale şi de lucru atunci când sunt comandate de un om fără o supraveghere atentă.

Va lansa un Magazin GPT la sfârşitul acestei luni, unde oamenii îşi pot împărtăşi GPT-urile - versiunea OpenAI a agenţilor, care va permite ChatGPT să rezerve zboruri şi să efectueze alte sarcini - şi să câştige bani în funcţie de numărul de utilizatori.

”GPT-urile vor continua să devină mai utile şi mai inteligente şi, în cele din urmă, îi veţi putea lăsa să îşi asume sarcini reale în lumea reală. Credem că este important să ne îndreptăm treptat către acest viitor, deoarece va necesita muncă tehnică atentă şi de siguranţă - şi timp pentru ca societatea să se adapteze”, a scris OpenAI pe un blog luni.

Chiar înainte ca participanţilor la eveniment să li se permită să se înregistreze la 8:30 a.m., sute s-au aliniat în jurul străzii din cartierul Mid-Market, din centrul oraşului San Francisco.

Majoritatea sunt dezvoltatori care folosesc deja tehnologia OpenAI, dornici de actualizări.

Pentru cei 2 milioane de dezvoltatori ai săi, OpenAI a anunţat un nou model GPT-4 Turbo şi a redus costul cu peste 50%.

Compania a dezvăluit interfeţe de programare a aplicaţiilor (API) cu modalităţi de viziune şi imagine, confirmând un articol Reuters. A lansat un program beta pentru dezvoltatori pentru a ajusta modelele GPT-4.

OpenAI doreşte ca mai multe întreprinderi şi dezvoltatori să construiască modele care să rivalizeze cu cele dezvoltate de Google Anthropic şi Alphabet şi cu modele open source, cum ar fi Meta Llama.

De asemenea, concurează pentru clienţii întreprinderi cu propriul său susţinător, Microsoft.

Pentru a răspunde preocupărilor legate de date şi preţ ale marilor întreprinderi, OpenAI a lansat programul Modele personalizate, oferind unui grup dedicat de cercetători să antreneze GPT-4 personalizat pentru ei.

S-a corelat cu ofertele Google şi Microsoft de a acoperi orice cost legal provocat de reclamaţiile privind încălcarea drepturilor de autor pentru utilizatorii întreprinderilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.