OPEC şi aliaţii săi, între care Rusia, se reunesc luni pentru a discuta cu cât să crească producţia pentru a reducere tensiunile din piaţă, unde perturbările livrărilor şi redresarea cererii după pandemia de coronavirus au urcat preţurile la peste 80 de dolari pe baril, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creşterea preţurilor petrolului la cele mai ridicate niveluri din ultimii trei ani este amplificată de avansul şi mai mare al preţurilor gazeor, care au urcat cu 300%, ajungând să fie tranzacţionate la echivalentul a 200 de dolari pe baril din cauza deficitului de ofertă şi a producţiei scăzute a altor carburanţi.

OPEC şi aliaţii săi, cunoscuţi sub numele de OPEC+, au convenit în iulie să crească lunar livrările cu 400.000 de barili pe zi cel puţin până în aprilie 2022, pentru a elimina reducerile actuale ale producţiei, de 5,8 milioane de barili pe zi.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Patru surse din OPEC+ su declarat în urmă cu o săptămână că producătorii se gândesc să crescă mai mult livrările faţă de acordul convenit, dar nu au oferit alte informaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.