OPEC a amânat şedinţele sale tehnice pentru ziua de miercuri, pentru a evalua impactul variantei Omicron a noului coronavirus asupra cererii de petrol, a informat duminică Bloomberg News, citând delegaţi din unele ţări membre, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul ministerial mixt de monitorizare, care cuprinde reprezentanţi ai grupului mai larg de producători de petrol OPEC+, între care se află şi Rusia, se va reuni joi, potrivit delegaţilor.

Preţurile petrolului au scăzut  vineri cu 10 dolari pe baril, în cel mai mare declin zilnic înregistrat din aprilie 2020, investitorii fiind îngrijoraţi că noua variantă a coronavirusului, Omicron, va accentua declinul cererii în primul trimestru al anului viitor.

Cotaţiile petrolului au scăzut în contextul declinului generalizat al burselor, provocat de temerile că Omicron ar putea afecta creşterea economică şi cererea de carburanţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.