Asociaţia Pro Infrastructură afirmă, joi, că Pasajul Olteniţei trebuia să fie gata în august 2022, ”cel târziu” la finalul anului trecut, aşa cum au promis oficialii CNAIR şi cei ai Ministerului Transporturilor. Pasajul va fi deschis circulaţiei, sâmbătă, după 9 luni de întârziere. Poate ne vor scuti de... panglicăreală”, afirmă reprezentanţii organizaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pasajul Olteniţei: ce mai contează o lună de întârziere pe lângă altele opt? Sâmbătă, 27 mai, se deschide, în sfârşit, noul nod rutier dintre DNCB şi DN4 plus o secţiune de aproape 4 kilometri extinsă la profil 2x2 pe Centura Capitalei, spre celălalt giratoriu suspendat (de la Berceni, intersecţia cu DJ401)”, au scris, joi, pe Facebook, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Potrivit acestora, contractul a fost semnat în 20.06.2019 cu 6 luni de proiectare plus 24 de execuţie.

”Ordinul de începere aferent proiectării a fost emis imediat, în 31.07.2019, iar cel de lucrări un an mai târziu, pe 06.08.2020. Deci finalizare: august 2022. Puteam circula dinainte de 1 Mai 2023, dar e greu cu munca. Bine, trebuia să fie gata în august anul trecut, «cu siguranţă până la finalul lui 2022», aşa cum ne-au promis în repetate rânduri «responsabilii» CNAIR şi MT”, au mai transmis reprezdentanţii asociaţiei.

Aceştia afirmă că ”am rămas cu buza umflată cu "doar" 9 luni de întârziere”.

”Aşa că poate ne vor scuti de... panglicăreală şi oficialii amatori de poze penibile se vor face nevăzuţi la marea... inaugurare”, a mai transmis asociaţia.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, miercuri, că Pasajul Olteniţei va fi deschis circulaţiei, de sâmbătă, şi a precizat că acest pasaj va fluidiza circulaţia şi va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureştiului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.