Curtea de Apel Bucureşti a admis recursurile declarate împotriva sentinţei pronunţate în fond în dosarul 26421/3/2018, unde Nicuşor Dan (prin Asociaţia Salvaţi Bucureştiul şi Asociaţia SOS Oraşul) solicitase suspendarea lucrărilor la proiectul One Floreasca City, dezvoltat de One United în parteneriat cu Auchan, a anunţat, luni, compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această decizie confirmă faptul că proiectul One Floreasca City, dezvoltat de One United în parteneriat cu Auchan, pe terenul aferent vechii platforme Automatica din Bucureşti, nu generează nicio pagubă pentru locuitorii cartierului Floreasca. Totodată, confirmă că actele folosite de investitor pentru începerea lucrărilor (planul urbanistic zonal, acordul de mediu şi autorizaţia de construire) au fost şi rămân perfect valabile”, arată un comunicat.

Astfel, instanţa de recurs a casat sentinţa profund nelegală pronunţată în fond de Tribunalul Bucureşti şi, în rejudecare, a respins în totalitate cererea de suspendare a actelor administrative în baza cărora se începuse deja edificarea proiectului.

“Proiectul pe care a încercat să îl stopeze Nicuşor Dan este de fapt unul cât se poate de benefic pentru comunitatea locală, readucând publicului o zonă aflată în paragină de peste 20 de ani şi transformând la cele mai înalte standarde de calitate o platformă industrială într-o zonă rezidenţială şi comercială”, a ţinut să spună Andrei Diaconescu, managing partner şi unul dintre fondatorii companiei.

În plus, potrivit companiei, ”din cei aproximativ 27.000 mp de teren, amprenta la sol a construcţiilor va fi de numai 9.000 mp, iar diferenţa de 18.000 mp va fi amenajată ca spaţiu verde, alei pietonale, locuri şi joacă şi spaţii de relaxare, toate deschise accesului public”.

Fondatorii companiei spun că, în ciuda faptului că amplasarea unor locuri de parcare supraterane ar fi fost soluţia cea mai ieftină pentru investitor, s-a decis ca toate cele 1.200 de locuri de parcare aferente proiectului să fie incluse în subteran.

De asemenea, dezvoltatorul va ceda municipalităţii o suprafaţă de teren de aproximativ 1.000 de mp şi va suporta costuri de aproximativ 1,5 milioane de euro pentru realizarea lucrărilor de infrastructură rutieră care vor ajuta la descongestionarea traficului.

”Calea Floreasca va fi lărgită de la 4 la 6 benzi, cu câte o bandă suplimentară pentru fiecare sens de mers (pe sectorul cuprins între str. Glinka şi b-dul. Mircea Eliade); va fi implementată o nouă soluţie de trafic şi semaforizare în intersecţia b-dul. Mircea Eliade / Calea Floreasca / str. Ceaikovski, prin adăugarea de benzi specializate pentru virare la stânga şi respectiv la dreapta; se vor schimba echipamentele de semaforizare cu unele noi, compatibile cu sistemul de management al traficului din municipiul Bucureşti (BTMS); se vor realiza noi alveole modernizate pentru staţiile de autobuz”, se arată în comunicat.

În plus, investitorul a obţinut deja aprobările pentru reamenajarea parcului Automatica în beneficiul comunităţii, cu un cost estimat la aproximativ 200.000 de euro.

Asociaţia Mişcarea Civică Miliţia Spirituală alături de Asociaţia Pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Naţional şi Cultural solicitaseră instanţei suspendarea autorizaţiei de construire.

”În contextul acestei decizii definitive, One United doreşte să transmită încă o dată că toate actele administrative aferente tuturor investiţiilor sale, finalizate sau aflate în dezvoltare, sunt obţinute cu respectarea strictă a tuturor prevederilor legale în materie de urbanism şi mediu, iar toate proiectele sunt edificate la cele mai înalte standarde de siguranţă şi calitate”, arată comunicatul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.