OMV Petrom, cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, a încheiat un contract în valoare de 262,4 milioane lei cu transportatorul naţional de ţiţei Conpet, contractul fiind valabil începând din 1 februarie şi până la sfârşitul anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obiectul contractului îl reprezintă ”prestarea serviciilor de transport ţiţei de ţară şi import, gazolină şi condensat de la punctele de primire la punctele de predare stabilite de părţi”, arată un anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Contractul trebuie plătit la 25 de zile de la primirea facturii, penalităţile de întârziere fiind de 0,04%/zi.

De asemenea, Conpet a mai anunţat că Ion Cristian Matei a fost numit administrator al companiei pe locul rămas vacant în urma demisiei lui Antonio– Adrian Spînu.

”În urma desfăşurării sedinţei Consiliul de Administraţie al Conpet SA din data de 29 ianuarie 2018, s-a luat act de renunţarea la calitatea de membru al Consiliului de Administraţie a lui Antonio – Adrian Spînu, cu efect de la data de 22 ianuarie 2018, corespunzator cererii de demisie a acestuia înaintată societăţii în data de 22 ianuarie 2018, cu consecinţa încetării contractului de administraţie încheiat cu Conpet SA. Totodată, Consiliul de Administraţie a numit provizoriu în calitate de administrator al Conpet până la întrunirea Adunarii Generale Ordinare a Acţionarilor, care va fi convocată în condiţiile legii, pe Ion Cristian Matei, începând cu data de 29 ianuarie 2018, pe locul rămas vacant urmare demisiei lui Antonio – Adrian Spînu”, mai arată anunţul.

În plus, în urma renunţării lui Constantin Văduva la funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie a fost numită Manuela – Petronela Stan - Olteanu la conducerea board-ului, începând cu data de 30 ianuarie 2018.

”Consiliul de Administraţie a luat act de renunţarea lui Constantin Văduva la funcţia de preşedinte al CA şi numeşte pe Manuela – Petronela Stan - Olteanu în funcţia de preşedinte al CA, începând cu data de 30 ianuarie 2018, pe durata rămasă a mandatului de administrator provizoriu, respectiv până la data de 28 martie 2018, sau până la finalizarea procedurii de selecţie a administratorilor prevăzută în OUG nr. 109/ 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 111/ 2016, dacă aceasta va avea loc mai devreme de patru luni de la numirea administratorilor provizorii”, mai informează compania.

Conpet a realizat în primele nouă luni ale anului trecut un profit net în creştere cu 11,2%, la 63,11 milioane lei, de la 56,74 milioane lei în perioada similară din 2016, în timp ce cifra de afaceri a fost de 282,5 milioane lei, în scădere cu 0,1% faţă de nouă luni 2016 (282,8 milioane lei).

Veniturile din exploatare au înregistrat o uşoară creştere, de circa 1%, de la 305,43 miloane lei în 2016 la 308,14 milioane lei în 2017.

Cantitatea totală transportată în perioada ianuarie – septembrie 2017 a fost mai mică cu 225.000 tone faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, ca urmare a scăderii cererii pentru serviciul de transport la rafinării.

Compania Conpet este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deţine 58,71% din acţiuni.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.