OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, a pus în funcţiune primul său parc fotovoltaic, electricitatea urmând a fi utilizată intern, în cadrul diviziei de Explorare si Producţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, a pus în funcţiune primul său parc fotovoltaic. Electricitatea va fi utilizata intern, în cadrul diviziei de Explorare si Producţie.  Parcul include aproape 1.000 de panouri fotovoltaice care au fost instalate pe o suprafaţă de 5.500 de metri pătraţi, echivalentul unui teren de fotbal, în localitatea Icoana, judeţul Olt. Acestea vor produce peste 4.600 MWh de energie verde pe întreaga lor durată de viaţă, estimată la 13 ani”, anunţă compania.

Gradul de performanţă al instalaţiei este unul ridicat, de 84%. Prin înlocuirea sursei convenţionale de energie electrică, emisiile de dioxid de carbon vor fi reduse cu peste 1.200 de tone pe întreaga durată de viaţă a panourilor.

„Acest proiect este o premiera pentru noi si face parte din programul de eficienţă energetică, prin care ne dorim sa reducem impactul asupra mediului. Vom continua să dezvoltam astfel de proiecte, care vor contribui la obiectivul nostru de decarbonizare a operaţiunilor”, spune Chris Veit, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea de Explorare şi Producţie.

Începând cu anul 2010, OMV Petrom a investit aproximativ 72 de milioane de euro în realizarea de proiecte care furnizează energie electrică sau energie electrică şi termică  pentru activităţile de producţie. În prezent, circa 65% din necesarul de electricitate al activităţilor de explorare şi producţie este generat intern. Obiectivul pe termen mediu este ca necesarul de electricitate să fie asigurat exclusiv din surse interne.


OMV Petrom este cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a peste 780 de benzinării sub două branduri – OMV şi Petrom.

Acţiunile OMV Petrom se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,6% din acţiunile OMV Petrom, iar 28,4% sunt deţinute de persoane fizice şi juridice.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 35 miliarde de euro reprezentând taxe şi dividende plătite în perioada 2005 - 2021. În aceeaşi perioadă, compania a investit circa 17 miliarde euro. 
Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007 - 2021, compania a alocat peste 80 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom şi-a anunţat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informaţiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile şi oportunităţile asociate schimbărilor climatice.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.