Autoritatea de supraveghere antitrust din Olanda a amendat luni Apple cu 5 milioane de euro, pentru a treia oară, pentru că nu a permis producătorilor de aplicaţii software din ţară să folosească metode de plată care nu sunt ale Apple pentru aplicaţiile de întâlniri înscrise în App Store, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea pentru Consumatori şi Pieţe (ACM) a aplicat Apple amenzi săptămânale de 5 milioane de euro, deoarece compania a ratat termenul limită de 15 ianuarie pentru a face modificările ordonate de instituţie.

Apple, care nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii, a publicat de două ori informaţii pe propriul blog despre modificările pe care le face pentru a se conforma ordinului olandez.

 Cu toate acestea, ACM a declarat luni că nu primeşte suficiente informaţii de la compania americană pentru a evalua dacă Apple se conformează efectiv.

”ACM este dezamăgită de comportamentul şi acţiunile Apple”, se arată într-un comunicat.

Acesta a menţionat că instanţele olandeze şi-au menţinut decizia, care a constatat că purtarea Apple a încălcat legea concurenţei.

Apple este sub presiune în multe ţări din cauza comisioanelor pe care le percepe pentru achiziţiile în aplicaţie, Senatul SUA aprobând joia trecută un proiect de lege care ar împiedica Apple şi Google, parte a grupului Alphabet, să solicite utilizatorilor să le folosească sistemele de plată.

Pe 15 ianuarie, Apple a afirmat pentru prima dată că a respectat ordinul din decembrie al autorităţii olandeze de reglementare, care acoperă doar aplicaţiile de întâlniri precum Tinder, a Match Group.

Dar autoritatea de reglementare a răspuns că Apple nu a făcut încă modificările, tocmai indicase că o va face.

Pe 3 februarie, Apple a făcut o declaraţie suplimentară pe blogul său, aparent prezentând modul în care dezvoltatorii ar putea implementa acum metodele alternative de plată.

O notă de subsol importantă a fost că Apple a spus că va percepe în continuare un comision de 27% pentru plăţile în aplicaţie pe care nu le procesează, doar puţin sub nivelul de 30% pe care îl percepe în prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.