Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat oferta câştigătoare la procedura de licitaţie publică privind elaborarea studiului de fezabilitate pentru electrificarea liniei de cale ferată RĂDULEŞTI – GIURGIU NORD (57 km), respectiv cea depusă de compania CONSIS PROIECT SRL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oferta financiară a operatorului economic CONSIS PROIECT SRL, în valoare de 2.900.000 RON (fără TVA), a fost desemnată câştigătoare, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii”, anunţă, vineri, CFR, într-un comunicat de presă. 

Sursa citată a precizat că Studiul de Fezabilitate pentru electrificarea liniei de cale ferată Răduleşti - Giurgiu Nord (57 km) ”trebuie să identifice cea mai eficientă soluţie din punct de vedere tehnico-economic, în vederea obţinerii sursei de finanţare pentru implementarea obiectivului de investiţie, cu asigurarea specificaţiilor tehnice de interoperabilitate pe teritoriul României şi respectarea conformităţii standardelor impuse pentru Coridoarele Europene şi Coridoarele TEN-T”.   

Obiectivele specifice ale proiectului sunt următoarele: 

►creşterea vitezei medii de circulaţie a trenurilor; 

►creşterea atractivităţii transportului feroviar pe acest tronson ţi a volumului de transport pe calea ferată; 

►minimizarea efectelor negative asupra mediului; 

►descongestionarea traficului feroviar din Bucureşti si zonele limitrofe; 

►menţinerea şi, eventual, atragerea de noi transporturi de pe Coridorul European de Marfă RFC 7 Praga – Atena pe teritoriul României; 

►creşterea veniturilor CFR din taxa de utilizare a infrastructurii. 

 Studiul de Fezabilitate va cuprinde inclusiv toate datele necesare pentru obţinerea tuturor avizărilor în vederea promovării Hotărârii de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico - economici şi pentru exproprierea imobilelor aferente obiectivului de investiţii "Electrificarea şi reabilitarea liniei feroviare Răduleşti – Giurgiu Nord", inclusiv completarea/modificarea (dacă este cazul) documentaţiei, prin implementarea tuturor cerinţelor/solicitărilor emitenţilor de avize. 

Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat, veniturile proprii ale CFR precum şi din alte surse legal constituite.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.