Obligaţiunile emise de Consiliul Judeţean Cluj au fost listate, joi, la Bursa de Valori Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

“Listarea obligaţiunilor Consiliului Judeţean Cluj (CJC33E) s-a realizat în urma derulării unui plasament privat la finalul anului 2023, în cadrul căruia au fost emise 756,800 de obligaţiuni, neconvertibile, garantate şi denominate în euro.  Obligaţiunile au o valoare nominală de 100 euro şi dobândă variabilă (EURIBOR 6m + 3,25% pe an), scadenţă în anul 2033 şi cu o opţiune de răscumpărare anticipată în 2029. Plasamentul privat a fost intermediat din consorţiul format din BT Capital Partners, Alpha Bank România şi Raiffeisen Bank”, a transmis, joi, Consiliul Judeţean Cluj, printr-un comunicat de presă.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a afirmat că judeţul este în plină dezvoltare şi se află pe drumul modernizării în toate domeniile.

”Sunetul clopoţelului tras astăzi este un sunet care înseamnă dinamică, înseamnă dezvoltare, înseamnă succes. Pentru că acestea înseamnă Clujul! Un judeţ în plină dezvoltare, cu proiecte în derulare, aşezat pe drumul modernizării în toate domeniile – infrastructură mare, asistenţă medicală, învăţământ, cultură, administraţie. Ne bucură că am reuşit, alături de partenerii noştri, să implementăm acest nou instrument de investiţii, unic în peisajul administrativ clujean. Satisfacţia e cu atât mai mare cu cât ratingul judeţului Cluj, certificat de specialiştii internaţionali, este nivelul maxim A, superior ratingului suveran al României. Acest lucru, coroborat cu valoarea mare a emisiunii de obligaţiuni, mă face să fiu extrem de încrezător că vom reuşi să accelerăm proiectele de investiţii ale Consiliului Judeţean”, a declarat Alin Tişe.

El a adăugat că lansarea de joi “va întări poziţia de lider naţional în planul dezvoltării a Clujului şi va schimba faţa acestui judeţ prin intermediul ambiţiosului program de investiţii aflat în derulare şi care ţinteşte obiective de interes local şi naţional, pe multiple axe vitale de infrastructură: sănătate, educaţie, cultură, reţeaua de drumuri, extinderea canalizării şi alimentării cu apă sau reciclarea deşeurilor”.

De asemenea, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Radu Hanga, a declarat că BVB a demonstrat că este un partener solid pentru companii şi pentru instituţiile publice. 

“Bursa de Valori Bucureşti îşi reafirmă, astăzi, rolul de finanţare a dezvoltării României. Am demonstrat de-a lungul timpului că suntem un partener solid atât pentru companiile în căutare de finanţare pentru dezvoltarea afacerilor lor, cât şi pentru instituţiile publice locale, cum ar fi consiliile judeţene sau primăriile, care doresc să implementeze pentru locuitorii săi proiecte care să schimbe în bine mediul în care trăiesc. Listarea obligaţiunilor judeţului Cluj inaugurează anul bursier 2024, un an pe care ni-l dorim cel puţin la fel de bun ca anul 2023 pentru bursă. Vom continua să fim aproape de toţi antreprenorii şi instituţiile publice care doresc să îşi finanţeze proiecte semnificate în viitor. Felicitări Consiliului Judeţean Cluj pentru decizia luată şi mult succes în implementarea proiectelor vizate.”, a declarat Radu Hanga.

Fondurile atrase în urma plasamentului sunt destinate refinanţării datoriei publice locale şi cofinanţării unor obiective de investiţii de interes public local ale Consiliului Judeţean Cluj. Obiectivele de investiţii de interes public local vizează: modernizarea unor drumuri judeţene parte a traseului regional Transilvania de Nord, construirea unui sediu pentru Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă,  modernizarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii dar şi a altor spitale din municipiul Cluj-Napoca, restaurarea monumentului istoric Castelul Banffy.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.