O unitate de leasing din Rusia a băncii austriece Raiffeisen Bank International (RBI) se numără printre companiile vizate de sancţiunile anunţate de Ucraina, potrivit unui comunicat publicat duminică de RBI, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat un val de sancţiuni, în noapte de sâmbătă spre duminică, care vizează 182 de companii ruseşti şi belaruse, împreună cu trei persoane.

Companiile se ocupă în principal de transportul mărfurilor, leasingul de vehicule şi producţia de produse chimice.

RBI operează atât în Rusia, cât şi în Ucraina şi obţine aproximativ jumătate din profitul său în Rusia, ceea ce o face una dintre băncile europene cele mai expuse acestei pieţe.

Ucraina cere adesea companiilor, inclusiv RBI, să părăsească Rusia, deşi este puţin probabil ca r=cele mai recente sancţiuni să aibă un impact semnificativ asupra afacerilor RBI din Rusia.

”Decizia politică a guvernului ucrainean de a pune pe o listă de sancţiuni aproximativ 30 de companii de leasing ruse, inclusiv Raiffeisen Leasing Rusia, înseamnă că bunurile închiriate ale clienţilor Raiffeisen Leasing Rusia pot fi confiscate pe teritoriul ucrainean”, a declarat un purtător de cuvânt al RBI.

Compania închiriază produse care inclusiv maşini şi stivuitoare.

”Raiffeisen Leasing Rusia este o subsidiară deţinută în totalitate de Raiffeisenbank Rusia. Volumul de leasing pe care l-a finanţat se ridica la 362 de milioane de euro (393 de milioane de dolari) la sfârşitul lunii decembrie 2022. De la izbucnirea războiului, nu a încheiat niciun nou contract de leasing”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.