O navă pentru căutarea şi recuperarea de diamante de la mare adâncime va fi construită în Şantierul Naval Damen Mangalia, aceasta urmând să aibă o lungime de 177 de metri şi să fie cea mai modernă şi tehnologizată ambarcaţiune de acest tip din lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Damen, nava specială, lungă de 177 de metri, va fi cea mai modernă şi tehnologizată navă pentru căutarea şi recuperarea de diamente din lume.

Contractul a fost atribuit şantierului de la Mangalia la începutul acestui an şi s-a trecut deja la munca propriu-zisă pentru construcţia navei care va opera în largul Namibiei. 

Noua navă de tip offshore va beneficia de un sistem dinamic de poziţionare – DP2, care se bazează pe un sistem cu şapte propulsoare – alimentate de şase generatoare de câte 3230 eKW fiecare, a precizat sursa citată.

Beneficiarul impunătoarei nave este compania De Beers Marine Namibia (Pty), iar contractul pentru construcţia vasului a fost semnat în februarie 2019.

De Beers Marine Namibia operează cea mai mare mină offshore din lume, care lucrează la o adâncime a apei între 90 şi 150 de metri - în largul coastei de sud-vest a Namibiei. Compania deţine cinci nave miniere, o navă de eşantionare şi operează suplimentar o navă de exploatare minieră.

Reprezentanţii Damen spun că toate caracteristicile şantierului de la Mangalia au permis generarea de contracte pentru construcţia unor nave de mari dimensiuni. Printre acestea se regăsesc feriboturile RORO, lungi de 148 de metri, nave de croazieră de 155 de metri lungime şi noul vas offshore pentru exploatare minieră de diamante, care are 177 de metri lungime.

“Până acum Damen s-a concentrat pe construcţia de nave standardizate, iar proiectarea a fost făcută de către specialiştii noştri. Şantierul din Mangalia ne-a permis să acceptăm provocarea lansată de cei de la De Beers Marine Namibia: proiectarea unui vas personalizat, un vas cu dimensiuni unice si anume, cel mai mare vas de acest tip construit până acum în lume. Sunt convins că expertiza specialiştilor pe care îi avem în Mangalia ne va asigura succesul acestui proiect”, a declarat Ruud van der Stroom, directorul de vânzări al diviziei Damen Offshore.

Construcţia navei va dura aproximativ doi ani, iar în trimestrul al doilea din 2022 este estimată şi prima livrare de diamante.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.