Comisia pentru Siguranţa Transporturilor Naţionale din Statele Unite a cerut marţi Boeing să reproiecteze structura carcasei elicei pentru toate avioanele 737 NG şi să înlocuiască sistemul respectiv pentru toate avioanele existente, după un incident produs în aprilie 2019 în care o femeie a fost ucisă într-un avion al operatorului Southwest Airlines din cauza defectării unui motor în urma ruperii unei palete a elicei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit comisiei, Administraţia Federală pentru Aviaţie a SUA ar trebui să ceară Boeing să stabilească punctul sau punctele de impact ale paletei elicei în carcasă şi reproiectarea structurii pentru a minimiza o defecţiune catastrofală.

Comisia a investigat în 2016 defectarea motorului unui alt avion Southwest 737-700, într-un accident fatal. Incidentele ambelor zboruri au avut loc în urma desprinderii unei palete a elicei.

Boeing a anunţat marţi că va lucra pentru a implementa îmbunătăţirile recomandate de comisiei, inclusiv cele de creştere a capacităţii carcasei de a rezista la un incident provocat de paleta unei elice.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.