O comisie din Senatul SUA a votat pentru interzicerea folosirii aplicaţiei TikTok pe dispozitivele oferite de guvern angajaţilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul iniţiat de senatorul Josh Hawley, intitulat ”Legea Fără TikTok pe Dispozitivele Guvernamentale” a fost adoptat în unanimitate de către Comisia pentru securitate internă şi afaceri guvernamentale a Senatului american. Proiectul urmează să fie votat în plenul Senatului.

Proprietatea chineză asupra companiei TikTok şi popularitatea mare a aplicaţiei în rândul adolescenilor americani a adus-o în atenţia autorităţilor de reglementare şi a parlamentarilor, care se tem că datele utilizatorilor americani pot ajunge la autorităţile de la Beijing.

Potrivit unei legi chineze din 2017, companiile au obligaţia să susţină şi să coopereze cu serviciile de spionaj chineze.

Camera Reprezentanţilor a votat în această săptămână interzicerea descărcării de către angajaţi a aplicaţiei TikTok pe dispozitivele primite de la guvern, în cadrul unui proiect de lege pentru apărare, în valoare de 741 de miliarde de dolari.

După adoptarea proiectului de lege în Camera Reprezentanilor şi votul din comisia din Senat, interzicerea ar putea deveni în curând lege.

Oficiali importanţi din administraţia Trump au afirmat că analizează o interzicere pe scară mai largă a TikTok şi a altor aplicaţii legate de China, iar măsura ar putea fi iminentă.

De exemplu, secretarul de stat Mike Pompeo a declarat recent că americanii ar trebui să fie precauţi atunci când folosesc aplicaţia TikTok.

Purtătorul de cuvânt al TikTok Jamie Favazza a declarat că echipa din SUA a companiei, aflată în dezvoltare, nu are o prioritate mai mare decât să promoveze o experienţă sigură, care să protejeze datele private ale utilizatorilor.

”Milioane de familii americane folosesc TikTok pentru divertisment şi exprimare creativă şi recunoaştem că dispozitivele guvernului federal nu au această destinaţie”, a spus aceasta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.