O blocare majoră a reţelelor mobile şi de internet ale Rogers Communications a provocat vineri întreruperi pe scară largă a serviciilor de profil în toată Canada, afectând băncile şi liniile de urgenţă ale poliţiei, în al doilea eveniment majoră care a lovit unul dintre cei mai mari furnizori de telecomunicaţii din ţară în ultimele 15 luni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În prezent, ne confruntăm cu o întrerupere a funcţionării reţelelor noastre  prin cablu şi wireless, iar echipele noastre tehnice lucrează din greu pentru a restabili serviciile cât mai repede posibil”, a spus Rogers într-un comunicat.

Întreruperea, care pare a fi mai mare decât cea de anul trecut, care a afectat în mare măsură consumatorii, vine în timp ce Rogers încearcă să preia rivala Shaw Communications, într-o tranzacţie de 20 de miliarde de dolari.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Biroul pentru concurenţă din Canada a blocat achiziţia propusă de Rogers pentru Shaw, spunând că ar împiedica concurenţa în ţara în care tarifele de telecomunicaţii sunt unele dintre cele mai ridicate din lume.

Rogers, care are aproximativ 10 milioane de abonaţi fără fir şi 2,25 milioane de abonaţi de internet persoane fizice, este furnizorul de servicii lider din Ontario şi, împreună cu BCE şi Telus, controlează 90% din cota de piaţă. în Canada.

Întreruperea serviciilor Rogers va provoca probabil îngrijorări cu privire la concurenţa din industrie.

Poliţia din Ottawa, capitala Canadei, a declarat că unii apelanţi ar putea avea dificultăţi în a ajunge la serviciile de urgenţă prin apeluri la 911.

Poliţia din Toronto, cel mai mare oraş al Canadei, a exprimat o îngrijorare similară, deşi a spus că centrul său de apeluri este pe deplin operaţional.

Interac, care operează un serviciu de transfer de bani prin e-mail utilizat de mai multe bănci canadiene, a declarat că întreruperea îi afectează serviciile.

Toronto-Dominion Bank  a declarat că se confruntă cu probleme de sistem cu serviciul Interac e-Transfer.

Bank Of Montreal a declarat că întreruperea afectează instituţiile financiare, numerele gratuite, precum şi tranzacţiile, în timp ce Royal Bank of Canada  a declarat că ATM-urile şi serviciile bancare online au fost afectate.

Downdetector, care urmăreşte întreruperile prin colectarea rapoartelor de stare din mai multe surse, a afişat peste 20.000 de rapoarte ale utilizatorilor despre întrerupere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.