Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, estimează pentru acest an un profit net de 295,2 milioane lei, în scădere cu 3% faţă de cel de anul trecut, la venituri totale de 2,14 miliarde lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat de acţionari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru anul viitor, compania îşi propune să realizeze venituri totale de 2,19 miliarde lei, la un profit net de 314,05 milioane lei.

Cheltuielile totale bugetate pentru acest an se ridică la 1,77 miliarde lei. Cheltuielile de natură salarială sunt preconizate la 389,3 milioane lei.

Compania are aproximativ 2.200 de salariaţi. Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost stabilit la 14.259 lei de salariat.

Investiţiile propuse în acest an se ridică la 515,25 milioane lei.

Nuclearelectrica a raportat pentru anul trecut un profit net de 303 milioane lei, mai mare cu 172% faţă de anul anterior.

Veniturile din exploatare au urcat cu 15% anul trecut, la 1,93 miliarde lei.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

Compania are o capitalizare de 2,46 miliarde lei.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.