SN Nuclearelectrica SA anunţă, joi dimineaţă, resincronizarea Unitatii 1 CNE Cernavodă la Sistemul Energetic Naţional, după remedierea cauzei care a condus la desincronizarea petrecută miercuri seară. Unitatea s-a deconectat de la Sistemul Energetic Naţional în timpul etapei de creştere a puterii reactorului, după resincronizarea la reţea ca urmare a finalizarii lucrărilor aferente opririi planificate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Manevrele de resincronizare au fost efectuate în conformitate cu procedurile CNE Cernavodă, Unitatea 1 funcţionând la parametrii nominali de Securitate nucleară”, a transmis SN Nuclearelectrica SA, joi dimineaţă, printr-un comunicat.

SN Nuclearelectrica SA a anunţat, miercuri seară, că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat de la Sistemul Energetic Naţional în timpul etapei de creştere a puterii reactorului, după resincronizarea la reţea ca urmare a finalizarii lucrărilor aferente opririi planificate.

”Precizăm faptul ca deconectarea Unităţii 1 CNE Cernavodă de la Sistemul Energetic National precum şi lucrarile de remediere nu au impact advers asupra securităţii nucleare, a personalului, populaţiei şi mediului înconjurător”, a mai transmis compania.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.