În acest an ar putea fi câteva listări importante pe Bursa de Valori Bucureşti, existând semnale în acest sens, a declarat pentru News.ro noul director general al BVB, Adrian Tănase, acesta subliniind că investitorii sunt dispuşi să investească în economia României, însă este nevoie de un domeniu politic stabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Semnalele sunt că se vor întâmpla. Trecem printr-un moment bun din acest punct de vedere, însă potenţialul de listare depinde de mai mulţi factori. Da, să sperăm că se va menţine acest moment bun şi vorbesc şi de pieţele globale de capital. Şi dacă acest moment bun se menţine, în mod sigur vor mai fi listări importante la BVB în acest an”, a declarat Tănase pentru News.ro.

Anul trecut, compania Digi Communications NV, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, s-a listat la bursă, fiind cea mai mare listare a anului, la fel MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, în anul anterior.

Noul director general al BVB a vorbit totodată şi de planurile din mandatul său.

”Planul meu pentru tot mandatul este ca platforma de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) să fie una modernă, în care toată lumea să poată tranzacţiona orice idee o are pe această bursă. În paralel cu toate proiectele pe are le avem, legat de infrastructură, ne vom implica foarte tare şi în partea de consiliere a emiţătorilor de instrumente financiare. Vrem să fim activi şi pe această zonă şi să prezentăm în special antreprenorilor avantajele de a fi listaţi la BVB”, a spus Tănase.

În ceea ce priveşte planurile la societatea BVB, listată pe propria platformă, Tănase estimează pentru acest an creşteri ale veniturilor.

”Eu vreau să cresc lichiditatea bursei şi implicit veniturile Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Şi sper ca investitorii să reacţioneze la acest lucru. Cea mai importantă direcţie de dezvoltare a rezultatelor financiare o reprezintă creşterea veniturilor. Iar veniturile fiind direct legate de lichiditatea bursei, focusul va fi pe dezvoltarea lichidităţii bursei”, a punctat reprezentantul Bursei.

Tănase a vorbit şi despre impactul schimbărilor din plan politic în piaţa de capital.

”Bineînţeles, investitorii nu au nevoie de incertitudine politică. Ne-am dori un domeniu politic mai stabil. Cred că listările ţin de disponibilitatea investitorilor de a plăti un preţ. Dar investitorii au nevoie de predictibilitate fiscală şi politică. Încă cred că în acest moment investitorii sunt dispuşi să investească în economia României şi trecem printr-un moment bun al Bursei de Valori Bucureşti”, a adăugat noul şef al BVB.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.