Grupul de companii Perla Harghitei şi Apemin Tuşnad, unul dintre cei mai mari producători de apă minerală naturală din România, anunţă numirea lui Mihai Neagu în poziţia de director general pentru ambele companii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupul de companii Perla Harghitei şi Apemin Tuşnad, unul dintre cei mai mari producători de apă minerală naturală din România, anunţă numirea lui Mihai Neagu în poziţia de director general pentru ambele companii. Mihai Neagu are experienţă de peste 25 de ani în industria bunurilor de larg consum, ocupând, în ultimii ani, poziţii de conducere în Dobrogea Grup şi Mogyi România”, anunţă companiile.

Noul director general a preluat responsabilităţile lui Magyari Ors, care s-a alăturat companiei Apemin Tuşnad în urmă cu 15 ani şi pe care a condus-o din poziţia de director general timp de şase ani. Din 2022, a coordonat, din acelaşi rol, şi compania Perla Harghitei. Magyari Ors va continua să colaboreze cu echipa executivă şi va rămâne în board-ul companiilor, în poziţia de administrator neexecutiv.

”În contextul socio-economic actual, cele mai multe provocări ale business-urilor din industria FMCG vin din zona comercială; prin urmare, prioritatea mea în acest moment e consolidarea echipelor de vânzări şi marketing din cele două companii, acestea fiind principalele promotoare ale opţiunilor oferite consumatorilor. Sunt încrezător că ne vom întări poziţia în preferinţele lor şi că, alături de profesioniştii din Perla Harghitei şi Apemin Tuşnad, vom păstra tendinţa de performanţă a organizaţiilor, în concordanţă cu obiectivele de sustenabilitate prevăzute în planurile de investiţii”, a declarat Mihai Neagu, director general Perla Harghitei şi Apemin Tuşnad.

Pe termen lung, noul director general îşi propune să consolideze procesul de guvernanţă corporativă responsabilă şi să propulseze cele două companii în topul celor mai performante organizaţii din industrie.

Perla Harghitei e lider de piaţă în categoria de apă îmbuteliată în sticlă returnabilă şi a înregistrat, în 2022, o cifră de afaceri de aproximativ 125,5 milioane lei. Pentru 2023, compania îşi propune creşterea cifrei de afaceri cu 18% şi implementarea unui plan de investiţii în valoare de peste 25 milioane de lei.

Apemin Tuşnad a derulat, anul trecut, afaceri de peste 80 de milioane de lei şi îşi propune creşterea cifrei cu 12% în 2023, susţinută de un buget de investiţii de peste 46 milioane de lei planificat pentru următorii trei ani.

Compania Perla Harghitei a fost înfiinţată în 1990 şi este una dintre principalele companii de îmbuteliere şi comercializare a apei minerale naturale din România. Lider de piaţă în categoria de apă minerală naturală îmbuteliată în sticlă returnabilă, are în portofoliu brand-urile de apă minerală naturală Perla Harghitei şi Tiva Harghita.

Primul foraj de apă a fost executat în anul 1956 şi a stat la baza înfiinţării primei unităţi de îmbuteliere, în 1963. Apa se îmbuteliază în fabrica din Sâncrăieni, localitate situată la o altitudine de 650 de metri, în Bazinul Ciucului Inferior, la Poalele Munţilor Harghita, în mijlocul ţinutului cu unele dintre cele mai importante resurse de ape minerale carbogazoase din Europa. Perla Harghitei şi Tiva Harghita sunt ape minerale naturale, hidrogencarbonatate, calcice, sodice, magneziene, cu conţinut mediu de săruri minerale.

Apemin Tuşnad este una dintre cele mai mari companii din piaţa apelor minerale din România. Are în portofoliu brand-urile Tuşnad, Artesia şi Izvorul Ascuns.

Fabrica de îmbuteliere a apei minerale naturale Tuşnad a fost construită în anul 1973, în localitatea Tuşnadu Nou, iar activitatea unităţii de producţie a început un an mai târziu. Apa minerală naturală Tuşnad este captată dintr-o zonă naturală, vulcanică, în bazinul Ciucului Inferior, fiind bogată în minerale esenţiale sănătăţii organismului şi stării de bine. Sărurile minerale care se regăsesc în apa minerală naturală Tuşnad sunt calciu, magneziu, sodiu, potasiu şi bicarbonaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.