Norwegian Cruise Line a anulat miercuri călătoriile a opt nave, dintre care câteva cu date de îmbarcare la sfârşitul lunii aprilie, semnalând o lovitură pentru redresarea industriei de croazieră din SUA, devastată de pandemie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Divizia Norwegian Cruise Line Holdings a luat decizia, în condiţiile în care Statele Unite au raportat  luni aproape un milion de noi infecţii cu coronavirus, cel mai mare număr zilnic din orice altă ţară.

”Din cauza restricţiilor de călătorie în curs, a trebuit să modificăm câteva curse şi, din păcate, a trebuit să anulăm”, a spus Norwegian Cruise.

Operatorul de croaziere, care cere ca toţi cei aflaţi la bordul navelor sale să fie vaccinaţi, a fost nevoit, de asemenea, să întrerupă o călătorie dus-întors de 12 zile de la Miami a navei sale norvegiene Pearl, invocând ”circumstanţe legate de Covid-19”.

Nava, care a părăsit portul luni, se va întoarce la Miami joi.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a lansat investigaţii privind cazurile de coronavirus de la bordul a 94 de nave, peste o duzină de nave Norwegian Cruise fiind sub observaţie. Agenţia de sănătate, care săptămâna trecută a sfătuit oamenii să evite călătoriile pe vasele de

Norwegian Cruise Line, care operează 17 nave, a spus că oaspeţii, care ar fi trebuit să se îmbarce în călătoriile acum anulate, vor primi rambursări complete şi credite bonus pentru rezervările viitoare.

Incertitudinea declanşată de Omicron îi determină şi pe oaspeţii altor curse să-şi anuleze rezervările.

”Am rezervat croaziera în martie anul trecut şi am presupus că lucrurile vor reveni la normal... până la jumătatea lunii decembrie, eram pregătită mental pentru o schimbare de planuri”, a spus Holly Bromley, care şi-a anulat rezervarea pe Norwegian Epic.

Între timp, compania de croaziere Carnival a declarat că nu a anulat nicio călătorie viitoare din cauza Omicron.

Royal Caribbean Group  nu a răspuns la cererea de comentarii din partea Reuters.

Acţiunile tuturor celor trei operatori de croazieră au scăzut miercuri cu aproximativ 1%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.