Nordis Group, cel mai mare dezvoltator de ansambluri hoteliere şi rezidenţiale de lux din România, va finaliza prima etapă a complexului hotelier şi rezidenţial din Mamaia, cu investiţie de 144 de milioane de euro, a declarat pentru News.ro Florin Poştoacă, sales manager Nordis Group.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintr-un total de opt clădiri care fac parte din proiectul Nordis City, patru sunt în curs de finalizare: doua corpuri de clădire va fi hotelul, iar două rezidenţialul. Va fi cea mai mare dezvoltare de pe litoralul românesc.

Lucrările pentru proiectul Nordis Mamaia au început în primăvara anului 2019.

Proiectul de lux este rezultatul unei investiţii de 340 de milioane de euro, din care 144 milioane euro prima etapă şi 196 milioane euro a doua etapă.

”Noi am început în 2019 cu un corp de clădire cu 200 de apartamente, după care am mărit foarte mult proiectul. Anul acesta finalizăm atât hotelul, cât şi rezidenţialul, două corpuri de clădire, ceea ce reprezintă etapa 1 a proiectului. Vom preda până la 1.000 de apartamente. Începând din iulie vom preda apartamentele”, a spus Poştoacă, pentru News.ro.

Proiectul se întinde pe o suprafaţă de 120.000 metri păraţi.

Însă valoarea investiţiei într-un apartament a crescut cu 50% până la 100%.

La început de proiect, o garsonieră costa începând cu 40.000 euro, acum acesta costă 85.000 euro.

Cel mai scump apartament costă în jur de 350.000 euro, şi aici ne referim la apartamente cu trei camere la etaje superioare, cu vedere spre mare.

”Din această etapă 1, am vândut aproape toate locuinţele, au mai rămas numai câteva locuinţe disponibile. Majoritatea dintre cei care au cumpărat sunt români, cei care îşi doresc o investiţie sau o casă de vacanţă, ori care vor să îşi protejeze banii de inflaţie. Marea parte sunt antreprenori, manageri, avocaţi, doctori, liber profesionişti. Doar 3% sunt clienţi străini. Am vândut foarte bine şi din etapa 2, care acum este în construcţie, fiind vorba de corpurile de clădire 5, 6 şi 7. Clădirea 8 este destinată parcării complexului şi include spaţii comerciale şi 1200 de locuri de parcare. Va fi finalizată până la începutul sezonului estival următor”, spune Poştoacă.

La final, ansamblul va arăta ca un „mic oraş” – Nordis City – unde se vor regăsi: SPA de 3.200 de metri pătraţi, plajă proprie de 26.000 de metri pătraţi, 12 restaurante şi cafenele, piscine exterioare, sală polivalentă cu peste 1.000 de locuri, spaţii comerciale, săli de conferinţă, loc de joacă pentru copii, casino premium, cinema VIP, servicii de valet parking, curăţenie şi room service. Galeria comercială a ansamblului va găzdui o selecţie de branduri de lux, printre care şi boutique-ul unui celebru magazin de ceasuri. Galeria comercială împreună cu toate facilităţile ansamblului vor fi deschise 12 luni pe an.

”Ne-am gândit la tot felul de facilităţi, ca să fie deschis tot timpul anului”, a adăugat el.

Poştoacă spune că pandemia nu l-a ajutat la construcţia complexului, ci dimpotrivă.

”Am avut întârzieri cu materialele, cu furnizori care ne-au blocat partea de logistică. Aceste blocaje au existat peste tot în lume, nu doar în România. Însă pandemia ne-a ajutat la vânzări, românii şi-au dat seama că îşi doresc o casă de vacanţă în care să meargă fără să aibă restricţii”, a afirmat el.

Dezvoltatorul a achiziţionat materialele pentru finisaje din Italia, Spania, Austria, iar din România a cumpărat betonul şi cărămida necesare proiectului.

”Am căutat lucruri de calitate pe care, din păcate, nu le-am găsit în România”, a precizat el.

Acum la proiect lucrează în jur de 450 de muncitori, ingineri şi firme subcontractoare.

”Am adus şi muncitori din afara ţării, jumătate sunt străini. Iar când vom deschide hotelul, 60% din personalul angajat va fi format din străini. În funcţie de necesitate, pe timpul iernii, o parte din ei îi relocăm la proiectele Nordis din Sinaia şi Braşov”, a spus reprezentantul Nordis Group.

Grupul construieşte proiecte în mai multe oraşe din ţară, în Bucureşti, Sinaia şi Braşov, valoarea cumulată a investiţiei fiind de 424,5 milioane euro.

La proiectul Nordis Sinaia (hotel şi rezidenţial) se lucrează la fundaţie. Acesta se află lângă telegondolă, la baza pârtiei.

Acesta va fi finalizat în decembrie 2023. Investiţia depăşeşte 42,4 milioane euro.

Proiectul din Braşov se ridică la 26,4 milioane euro. Construcţia a demarat recent.

”Am pregătit terenul, am făcut studiile geotehnice şi acum ne apucăm de forat fundaţia. Va fi gata la finalul anului viitor”, a precizat Postoaca.

La proiectul rezidenţial din Bucureşti, se construieşte partea de structură. Vor fi 51 de apartamente în zona de nord. Investiţia cu o valoare de piaţă de 15 milioane de euro va fi gata în martie-aprilie anul viitor.

”La toate şantierele se lucrează intens şi mergem cu ele în paralel. Dorim să creăm un standard de cinci stele la hotelul nostru şi la apartamentele de locuit care acum nu există”, explică acesta.

Nordis Group reprezintă un grup de firme cu capital 100% românesc, specializat în dezvoltarea imobilelor şi ansamblurilor de lux. Nordis Group propune un model unic de investiţie pe piaţa internă: clienţii pot cumpăra o cameră de hotel cu chirie lunară stabilită pe 30 de ani şi un randament anual garantat de 7%. Grupul de firme este format din 7 entităţi: Nordis Hotels, Nordis Development, Nordis Construct, Nordis Real Estate, Nordis Architecture, Nordis Travel şi Nordis Property Management.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.