Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că PMB a obţinut o finanţare nerambursabilă de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în valoare totală de 242.072.922 lei pentru modernizarea a 30 km de reţea de termoficare din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Primăria Capitalei a obţinut o finanţare nerambursabilă de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în valoare totală de 242.072.922 lei pentru modernizarea a 30 km de reţea de termoficare din Capitală. Suma reprezintă 85% din valoarea totală a lucrărilor, restul de 15% fiind din surse proprii. Au fost selectate pentru înscrierea în program 4 din cele 7 obiective, cu o lungime totală a conductelor de 30 km”, a scris Nicuşor Dan, luni pe Facebook.
 
El a prezentat şi cele 4 obiective pentru care PMB a obţinut cofinanţare:
 
„- Obiectivul 1 – Magistrala 1 Sud – Pantelimon – 12 km – în lucru
 
- Obiectivul 3 – Magistrala II Sud Mihai Bravu - 9 km - în etapa de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitaţiei
 
- Obiectivul 4 – Magistrala II – III Grozăveşti– 11 km – în lucru
 
- Obiectivul 5 – Magistrala Progresu Berceni – 7,8 km – în lucru”
 
Edilul general a adăugat că „în ceea ce priveşte celelalte 3 obiective ale proiectului, 2 au fost executate în proporţie de 95%, iar ultimul se află în execuţie, cu un stadiu de realizare de 70% - şantierul deschis în zona Ferentari”.
 
„Programul Termoficare este implementat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în perioada 2019 – 2027 şi este un Program multianual de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor”, a conchis Dan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.