Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă, miercuri, că au demarat procedurile pentru concretizarea proiectului celor 10 drumuri radiale, fiind lansată în SEAP licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent Drumului Radial 1- Vest Expres.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Un pas important pentru proiectul celor 10 drumuri radiale care vor lega Bucureştiul de viitoarea autostradă de centură. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti a lansat astăzi în SEAP licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent Drumului Radial 1- Vest Expres (DR1), care va lega direct localităţile Domneşti şi Ciorogârla de Capitală”, anunţă, miercuri, primarul general Nicuşor Dan.  

Potrivit acestuia, Drumul Radial 1- Vest Expres va avea o lungime de aproximativ 9 km şi va conecta Bulevardul Timişoara cu centura Capitalei şi viitoarea Autostradă A0.  

”Acesta va avea caracteristicile unei autostrăzi sau a unui drum expres, cu 4 benzi de circulaţie, câte 2 pe fiecare sens, piste pentru biciclete şi trotuare. În urma studiul de fezabilitate, se va stabili care dintre cele 3 variante de aliniament stradal este cea potrivită, cu lăţimea de 21 m, de 28 m sau de 32 m”, a mai transmis primarul.  

Valoarea estimată pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 14,5 milioane lei fără TVA, cu termen de execuţie de 12 luni, iar finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). 

Nicuşor Dan anunţă că, în perioada următoare, va fi întocmită documentaţia pentru realizarea studiilor de fezabilitate aferente celorlalte 9 drumuri radiale.  

 
 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.