Centrul de formare NewTech Academy se lansează în România în parteneriat global cu Wawiwa Tech Training, urmând să ofere programe de formare profesională aliniate la nevoile industriei IT şi ale angajatorilor din România. NewTech Academy va oferi iniţial programe de recalificare pentru 3 poziţii care sunt foarte solicitate de angajatorii din România: Full-Stack Developer (cu o durata de 9 luni), Front-End Developer (cu o durata de 6 luni) şi UI/UX (cu o durata de 6 luni). Ulterior, vor fi adăugate programe cum ar fi specializarea în securitate cibernetică, cercetarea datelor (data mining) şi multe altele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Într-o lume digitalizată, în care pandemia ne-a arătat mai mult decât oricând cât de importantă este tehnologia, cum ne conectează şi ne conduce la progres, Centrul NewTech Academy se lansează în România în parteneriat global cu Wawiwa Tech Training, ai cărei membri deţin cumulat peste 100 ani de experienţă în domeniul tehnologiei informationale. NewTech Academy va deveni un centru de excelenţă în educaţia tehnologică, cu programe de formare de ultimă oră precum full-stack, front-end, user information (UI)/user experience (UX), securitate cibernetică şi data mining. Misiunea centrului este de a crea specialişti pentru profesii cu cerere mare în sectorul tech”, potrivit unui comunicat.

Centrul de formare NewTech Academy va sprijini tinerii profesionişti din România să acceseze industria tehnologică cu abilităţi noi şi experienţe practice. În cadrul unei colaborări strânse cu o comunitate de lideri din industria tehnologiei româneşti, NewTech Academy va oferi programe de formare profesională aliniate la nevoile industriei IT şi ale angajatorilor din România.

„Nevoia de a învăţa în permanenţă este, pentru fiecare dintre noi, o premisă pentru a continua să  evoluăm în orice domeniu şi oportunitatea de a descoperi mereu noi oportunităţi şi perspective personale şi profesionale. NewTech Academy este un hub de educaţie tehnologică care răspunde unor nevoi importante ale pieţei de muncă şi anume: calificarea la nivel înalt a viitorilor angajaţi şi aducerea lor mai aproape de angajatorii din industria IT&C, FMCG, banking, retail etc. NewTech Academy oferă un sistem integrat de programe de formare, completat de experienţe practice, aplicate nevoilor profesiei respective. Astfel, NewTech Academy va pregăti candidaţi foarte bine pregătiţi, ceea ce va constitui o bază solidă pentru plasarea în locurile de muncă vacante în aceste domenii”, a declarat Lavinia Chican, Board Member NewTech Academy.

Industria IT are o mare nevoie de profesionişti. Conform unor studii fundamentate, până în 2025 vor fi create 145 de milioane de noi locuri de muncă digitale, precum dezvoltatori de software, cercetători de cloud şi date, analişti în domeniul securităţii cibernetice, specialişti în DevOps şi multe altele. În întâmpinarea acestei nevoi, NewTech Academy va derula în România programe intensive de formare, cu desfăşurare– interactivă, online sau hibrid, acestea fiind adaptate noilor cerinţe ale pieţei.

„Sunt încântat să fac parte din NewTech Academy, întrucât provocările întâlnite în experienţa profesională şi abordarea didactică din mediul universitar îmi permit să sprijin acest proiect în a a schimba destinele cursanţilor săi. Cererea de specialişti în domeniul IT creşte anual peste capacitatea de a produce specialişti noi şi aceasta devine tot mai evident pe zi ce trece. Modelul de predare, programa şi tehnologiile integrate în cursurile de bază arată potenţialul  NewTech de a deveni un centru de training de renume în România, având şansa de a modela cariere profesionale şi a participa la reducerea lacunei dintre cererea şi oferta de specialişti.”, a declarat Dan Gheorghe, CTO New Tech Academy.

Toate programele NewTech Academy sunt predate de către mentori internaţionali şi formatori locali, cu experienţă în industrie, care încorporează cunoştinţe şi exerciţii personale şi de grup. Legăturile puternice cu industria locală inspiră conţinutul programelor pentru a se corela cu cerinţele pieţei şi pentru a creşte nivelul de angajare al absolvenţilor. Structura programelor NewTech Academy a fost dezvoltată de profesionişti din industria tehnologiei israeliene, în conformitate cu standardele globale.

„Suntem foarte încântaţi să încheiem un parteneriat cu NewTech Academy şi să aducem în România metodologia performantă din cadrul Wawiwa Tech Training. Venim cu o expertiză a echipei de peste 20 de ani ce stă la baza succesului nu doar al industriei tech din Israel, dar şi din ţările partenere din regiune. Formarea tehnologică pe care NewTech Academy o va oferi va specializa forţa de muncă locală pentru poziţiile foarte căutate în regiune.” – a declarat Eran Lasser, Fondator şi CEO Wawiwa Tech Training.

NewTech Academy va oferi iniţial programe de recalificare pentru 3 poziţii care sunt foarte solicitate de angajatorii din România: Full-Stack Developer (cu o durata de 9 luni), Front-End Developer (cu o durata de 6 luni) şi UI/UX (cu o durata de 6 luni). Ulterior, vor fi adăugate programe suplimentare, cum ar fi specializarea în securitate cibernetică, cercetarea datelor (data mining) şi multe altele.

Mai multe detalii pe www.newtech.ro

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.