Principalul responsabil guvernamental în domeniul energiei, Niculae Havrileţ, secretar de stat în Ministerul Economiei, va dezbate, marţi, 2 iunie, de la ora 10.00, cu şefi de companii din domeniu, subiectele la zi, la videoconferinţa News Energy.forum intitulată “Energie la tine acasă”, organizată de Agenţia de presă News.ro, Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Videoconferinţa organizată în contextul restricţiilor cauzate de pandemia Covid-19 îşi propune să urmărească drumul energiei de la producător la consumator, jaloanele fiind companiile care activează pe piaţă cu reuşitele, dar şi cu problemele lor, mai ales în situaţia actuală de criză, precum şi cu soluţii de viitor.

Principalele teme puse în discuţie vor fi:

- Măsurile luate de companii în actuala criză generată de epidemia de Covid-19, dar şi cele la nivel strategic naţional.

- Preţul petrolului şi gazelor naturale şi influenţa lor asupra companiilor şi consumatorilor în actualul context generat de criza coronavirusului.

- Cum va fi afectată industria extractivă? Ce se va întâmpla cu investiţiile preconizate? Dar cu exploatarea gazelor din Marea Neagră?

- Transportul de gaze şi integrarea cu piaţa regională – interconectivitatea. Investiţii în infrastructură.

- Strategia energetică a României - Trebuie iar refăcută? Când o să fie aprobată? Cum va fi influenţată de UE Green Deal şi criza coronavirusului?

- Liberalizarea pieţei şi oferte către consumatori - furnizorii de energie vin la tine acasă cu noi contracte. Cum alegem furnizorul de energie electrică şi gaze naturale?

Alături de secretarul de stat Niculae Havrileţ la eveniment vor participa responsabili din autorităţi de reglementare, şefi din companii energetice, consultanţi de business, avocaţi, care vor aborda şi alte teme de interes.

României îi lipseşte o strategie energetică actualizată şi o mai bună conlucrare între autorităţi şi mediul privat. Domeniul energetic este complex, cu companii puternice, atât de stat, cât şi private, ceea ce a complicat elaborarea unei viziuni pe termen lung. Companiile din domeniu au făcut investiţii, dar se dezvoltă după propriile strategii şi de multe ori sunt afectate de schimbările politice şi legislative.

În plus, deciziile luate la nivelul Uniunii Europene (Green Deal) şi inaugurarea noilor conducte de transport de gaz, scad oportunităţile României de a-şi asigura securitatea energetică, plătind astfel preţul întârzierii reformelor şi investiţiilor.  De aceea, drumul energiei către consumatorul român trebuie reanalizat şi refăcut în concordanţă cu noua conjunctură internă şi internaţională şi cu predicţiile pentru viitorul energetic.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Romgaz, Transgaz, Nova Power&Gas, FPPG, iar partener media este Profit.ro.

Mai multe detalii la: http://evenimente.news.ro/videoconferinta-energie-la-tine-acasa-19360522

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.