Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI), unul dintre cei mai mari jucători din piaţa imobiliară românească, a anunţat miercuri că a încheiat fuziunea cu alt mare fond imobiliar sud-african, Rockcastle, cu afaceri extinse în Polonia, noua entitate devine cel mai mare investitor imobiliar listat din Europa Centrală şi de Est, potrivit unui comunicat transmis miercuri de noua companie NEPI Rockcastle.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fuziunea dintre New Europe Property Investments Plc (NEPI) şi Rockcastle Global Real Estate Company Limited (Rockcastle) a fost încheiată şi a intrat în vigoare din 11 iulie, a mai precizat compania.

Ca urmare a fuziunii, cele două companii au încetat tranzacţionarea acţiunilor pe Bursa din Johannesburg (JSE) şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în cazul NEPI, şi pe JSE şi Bursa din Mauritius, în cazul Rockcastle.

Începând cu 12 iulie 2017, NEPI Rockcastle se tranzacţionează pe JSE şi Euronext Amsterdam, sub noul cod buriser NRP, cu o capitalizare bursieră la listare de 6,1 miliarde de euro.

Compania se axează în continuare pe deţinerea, adminstrarea şi dezvoltarea de proprietăţi comerciale în pieţe importante din Europa Centrală şi de Est, deţinând poziţii de top în România (cel mai mare investitor imobiliar pe segmentul de retail), Polonia (al patrulea cel mai mare investitor pe segmentul de retail) şi Slovacia (a doua cea mai mare companie de pe acest segment) şi având o prezenţă puternică în Croaţia, Cehia şi Serbia.

În prezent, NEPI Rockcastle deţine şi administrează 51 de proprietăţi operaţionale localizate în principal în şase ţări din Europa Centrală şi de Est, cu o valoare totală de aproximativ 4 miliarde de euro, precum şi şase dezvoltări în curs de construcţie.

Fuziunea a fost anunţată din decembrie 2016.  "NEPI şi Rockcastle au plăcerea să anunţe încheierea unui acord cadru, în data de 13 decembrie 2016, în urma căruia activităţile celor două societăţi vor fuziona într-o nouă entitate înregistrată în Isle of Man, NEPI Rockcastle PLC (“NewCo”) tranzacţie ce se va implementa pe baza unui raport de schimb de 4,5 acţiuni existente Rockcastle pentru 1 acţiune existentă NEPI", a anunţat fondul la momentul respectiv.

Din portofoliul NEPI făceau parte Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, Shopping City Timişoara, City Park Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall,Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva şi alte centre comerciale.

NEPI deţinea şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView, Aviatorilor 8 în Bucureşti, City Business Centre în Timişoara şi The Office în Cluj.

La 30 septembrie 2016, activele totale ale NEPI erau evaluate la 2,2 miliarde euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.