NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor şi dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, anunţă că a obţinut un împrumut verde în valoare de 60 de milioane de euro, pentru Ploieşti Shopping City, de la un sindicat bancar condus de BRD Groupe Société Générale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor şi dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, a obţinut un împrumut verde în valoare de 60 de milioane de euro, pentru Ploieşti Shopping City, de la un sindicat bancar condus de BRD Groupe Société Générale. Finanţarea vine la trei luni după ce NEPI Rockcastle a preluat participaţia de 50% din Ploieşti Shopping City, de la partenerul său, printr-o tranzactie de 55,5 milioane euro”, anunţă compania.

Împrumutul, semnat în decembrie 2022, se încadrează în categoria finanţărilor verzi, îndeplinind criteriile de contribuţie substanţială la atenuarea riscurilor climatice şi beneficiind de certificarea sustenabilă “BREEAM In-Use”, calificativ Excellent, şi de atestatul de performanţă energetică de Clasa A.

“Creditele “verzi” reflectă angajamentul nostru de a îmbunătăţi sustenabilitatea portofoliului grupului şi de a reduce amprenta de carbon. Aşa cum am anunţat, în România, cea mai mare piaţă în care NEPI Rockcastle activează, suntem în proces de reducere a impactului portofoliului nostru asupra mediului prin instalarea de panouri fotovoltaice, crescând astfel proporţia de energie regenerabilă folosită”, a precizat Eliza Predoiu, chief financial officer, NEPI Rockcastle.

BRD arată că vrea să integreze principiile ESG în activitatea de creditare.

”Facem încă un pas către atingerea obiectivului nostru strategic de a acorda finanţări sustenabile de un miliard de euro, până în anul 2025. Suntem pregătiţi să finanţăm tranziţia şi dezvoltarea clienţilor noştri şi deţinem know-how-ul necesar pentru asigurarea şi implementarea tuturor parametrilor legaţi de sustenabilitate, în operaţiunile de finanţare”, a spus Maria Rousseva, director general adjunct al BRD, responsabilă cu activităţile de corporate banking ale băncii.

Creditul a fost aranjat de BRD Groupe Société Générale - partener de finanţare de lungă durată al NEPI Rockcastle - care şi-a asumat şi un rol de bancă de structurare a finanţării verzi, având alături, în calitate de finanţator, Alpha Bank, un creditor nou al grupului. În noiembrie 2022, agenţia internaţională de rating Fitch a îmbunătăţit ratingul de creditare al grupului la BBB+ cu perspectivă stabilă, de la BBB cu perspectivă pozitivă. Evoluţia ratingului reflectă progresele grupului în zona de performanţă operaţională, respectiv creşterea gradului de ocupare a proprietăţilor, a traficului şi a vânzărilor chiriaşilor pe parcursul anului 2022.

În cadrul tranzacţiei de finanţare, NEPI Rockcastle a fost consiliat de firma internaţională de avocatură Dentons Europe - Zizzi-Caradja şi Asociaţii SPARL, în timp ce BRD Groupe Société Générale şi Alpha Bank au fost asistate de CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP.

Ploieşti Shopping City a fost inaugurat în 2012, având o suprafaţă închiriabilă de 46.800 mp, iar printre chiriaşi se regăsesc un supermarket Carrefour, un cinema cu 12 săli şi peste 100 de magazine, printre care: Adidas, H&M, Top Shop, Zara, Leonidas, McDonalds, Starbucks şi Taco Bell.

NEPI Rockcastle este principalul investitor şi dezvoltator de proprietăţi comerciale din Europa Centrală şi de Est.

Grupul deţine un portofoliu remarcabil de proprietăţi cu poziţie cheie în România, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Cehia, Serbia şi Lituania, şi continuă dezvoltarea printr-un program de expansiune în regiune. Are 59 de proprietăţi în cele nouă pieţe.

În România, compania deţine 25 de centre comerciale în Bucureşti (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timişoara (Shopping City Timişoara), Constanţa (City Park Mall Constanta), Targu Mures (Shopping City Târgu Mureş) si Ploieşti (Ploieşti Shopping City).

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.