Claudiu Năsui a afirmat că statul a promis nişte bani oamenilor şi este normal să li-i se dea. El a precizat că alături de echipa din Minister a lucrat pentru deblocarea schemelor de ajutor de stat COVID. De asemenea, ministrul Economiei a anunţat că platforma IT unde sunt depuse dosarele pentru schemele de ajutor de stat în contextul COVID-19 a fost îmbunătăţită, astfel încât acestea să fie procesate mai repede şi a fost suplimentat numărul persoanelor care se ocupă de procesarea acestor dosare de rambursare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Cum deblocăm ajutorul de stat COVID? Am terminat ieri a 10-a zi de minister. 10 zile în care principala prioritate a fost organizarea şi deblocarea schemelor de ajutor de stat.
 
Aşa cum am spus, mi se pare important ca statul să-şi respecte angajamentele. A promis oamenilor nişte bani, este normal să li-i dea. Statul a fost acolo să ia o parte din bani atunci când economia creştea, acum că economia este închisă, e normal să fie acolo să o ajute. Poate n-aş fi făcut lucrurile la fel, de fapt, cu siguranţă nu le-aş fi făcut la fel, dar acum trebuie să deblocăm ce avem şi apoi construim mai bine pe viitor.
 
Împreună cu echipa din Ministerul Economiei, am lucrat intensiv în aceste zile pentru a debloca schemele de ajutor de stat COVID. Am făcut 4 lucruri:
 
1) Am adăugat mai mulţi oameni din minister să lucreze pe procesarea dosarelor de rambursare.
 
2) Am cerut oameni la ANPC, instituţie aflată în subordinea ministerului, să vină în agenţiile regionale unde sunt procesate dosare.
 
3) Am ameliorat platforma IT pentru a facilita procesarea mai rapidă a dosarelor.
 
4) Am cerut Ministerului Justiţiei să ne ajute să putem implica experţi externi în evaluarea dosarelor. Este o problemă legată de funcţia publică care poate da bani publici, iar cei care nu sunt în funcţia publică, nu pot face asta. Căutăm soluţii ca, măcar unele profesii reglementate de stat, care sunt legate de domeniul financiar, să poată fi incluse în procesul de procesare a dosarelor.
 
Scopul este să nu mai fie lucrurile blocate în faza de procesare. Pe lângă asta mai avem şi problema finanţării. Împreună cu ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea, căutăm soluţii ca să intre banii rapid la oameni. De asemenea, la alcătuirea bugetului pe anul 2021 vom include toate sumele promise de statul român.
 
Au existat şi alte activităţi, dar am acordat prioritate maximă celor de mai sus. Voi scrie şi despre celelalte lucruri începute, dar aştept să avem lucruri concrete. Până atunci, încep ziua a 11-a din mandat”, a scris Claudiu Năsui marţi pe Facebook.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.