Probabilitatea ridicată de manifestarea unui noul val pandemic trebuie avută în vedere şi intră în zona de monitorizare a Băncii Naţionale a României (BNR) a declarat luni guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care a precizat că moneda naţională rămâne o monedă comparativ mai stabilă decât cele din regiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu am pierdut încrederea în activitatea economică şi nici încrederea societăţii, şi, pe de altă parte, deprecierea cât s-a manifestat, a ajutat la corecţia treptată a deficitului extern. Sau ajută. După mişcările din anul precedent, care au arătat leul mult mai stabil decât monedele cu care ne comparăm, începând cu primăvara acestui an, celelalte s-au mai apreciat, apoi s-au repreciat, excepţie face coroană cehă. Leul rămâne o monedă comparativ mai stabilă decât cele din regiune.

Cursul valutar rămâne un indicator la care întreaga societate se uită ca indicator de stabilitate şi de încredere, adaugă el.

"Evoluţia încurajatoare a situaţiei medicale a permis relaxarea restricţiilor în prima parte a anului. Totuşi, probabilitatea ridicată de manifestarea unui noul val pandemic trebuie avută în vedere şi intră în zona de monitorizare a Băncii Centrale a României. Ridicarea majorităţii restricţiilor şi refacerea încrederii au susţinut revenirea activităţii economice într-un ritm alert. Practic, din trimestrul I, mai degrabă spre sfârşitul trimestrului I, s-a schimbat poziţia ciclică a economiei, ajungem din nou într-un surplus, ca să spun aşa, al cererii, deocamdată mic, tolerabil", a adăugat Isărescu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.