Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a solicitat, luni, în Comitetul Liderilor introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor a două iniţiative USR care stau de luni de zile la sertar: reducerea TVA la carburant şi supraimpozitarea pensiilor speciale. Propunerea a fost refuzată de liderii PSD-PNL-UDMR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coaliţie de guvernare demonstrează că nu îşi doreşte cu adevărat să ia măsuri care să îi ajute pe români în plină criză, ci doar lansează fumigene în spaţiul public, arată comunicatul de presă al USR.

Sursa citată mai spune că, din februarie, de când Marcel Ciolacu anunţa reducerea accizei şi până în prezent, coaliţia nu a luat nicio măsură şi preţurile la carburant au explodat.

1Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor să plătim în continuare 9 lei pe litrul de benzină. Nu de plafonarea preţului la carburanţi avem azi nevoie, ci de măsuri urgente care să scadă preţul. Nu e normal să plătim 9 lei pe benzină, în condiţiile în care aproape jumătate din preţul plătit îl reprezintă TVA şi accize”, a afirmat liderul deputaţilor USR Ionuţ Moşteanu, potrivit sursei menţionate. 

USR adaugă că o altă fumigenă este şi supraimpozitarea pensiilor speciale. Proiectul USR de suprataxare a pensiilor speciale este în sertarele din Parlament din aprilie 2020.

„Acest proiect prevede un impozit de 90% pentru toate pensii speciale de peste 3.500 de lei şi un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2.000 şi 3.500 de lei. Dacă liderii PSD-PNL-UDMR voiau într-adevăr să adopte o măsură rapidă, puneau pe ordinea de zi adoptarea iniţiativei USR, dar au refuzat. Ipocriza coaliţiei de guvernare nu are limită: în fiecare zi lansează promisiuni mincinoase la televizor, dar în practică nu adoptă nicio măsură de sprijin pentru oameni”, conchide sursa amintită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.