Moscova a anunţat sâmbătă că va lua măsuri de retorsiune după noile sancţiuni aplicate vineri de Statele Unite unei nave ruseşti şi unor companii implicate în proiectul gazoductului Nord Stream 2, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de 11 miliarde de dolari, care va dubla conducta existentă Nord Stream pe sub Marea Baltică şi va permite Rusiei să ocolească Ucraina pentru livrarea gazelor către Europa, este un motiv important de tensiuni între Moscova şi Washington.

Washingtonul a impus sancţiunile vineri unei nave, proprietarului acesteia şi unei companii de construcţii, dar adversarii proiectului au spus că măsurile sunt insuficiente pentru a opri proiectul.

 Statele Unite şi Marea Britanie au mai impus, vineri, sancţiuni unor persoane despre care au spus că sunt agenţi de informaţii ruşi responsabili de otrăvirea în urmă cu un an a criticului Kremlinului Alexei Navalnîi.

"Considerăm că astfel de acţiuni ostile ale administraţiei Biden sunt dictate de lipsa de voinţă politică şi lipsa de dorinţă de a construi relaţii SUA-Rusia pe bază de parteneriat", a declarat Maria Zaharova, o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.