Ministerul rus al Energiei a declarat marţi că nu a cerut Kazahstanului să constituie o rezervă de benzină pentru posibile livrări către Rusia, negând un articol publicat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei surse din industrie au declarat pentru Reuters că Rusia a cerut Kazahstanului să fie gata să-i aprovizioneze 100.000 de tone de benzină în cazul producerii unei penurii amplificată de atacurile şi întreruperile de activitate provocate de dronele din Ucraina.

”Ministerul rus al Energiei nu a abordat Kazahstanul cu o solicitare de a înfiinţa o rezervă sau de a furniza benzină pe piaţa internă rusă”, a spus ministerul.

”În acelaşi timp, rămâne posibil să se furnizeze până la 285.000 de tone pe an de benzină din Rusia către Kazahstan chiar şi în perioada interzicerii exportului pentru acest tip de combustibil pentru vehicule din Rusia, iar aceste livrări au loc."

De asemenea, ministerul a mai spus că piaţa internă a Rusiei este complet aprovizionată cu benzină, iar stocurile disponibile sunt suficiente pentru a face faţă cererii interne în creştere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.