Moderna s-ar putea confrunta cu un proces pentru încălcarea brevetelor legate de vaccinului său Covid-19, după ce o instanţă de apel federală a respins miercuri contestaţia faţă de brevetele aparţinând Arbutus Biopharma, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile Arbutus aproape s-au dublat în urma deciziei, urcând cu 95%, la 6,25 dolari pe unitate.

Titlurile Moderna au scăzut cu mai mult de 10%, la 316,43 dolari pe unitate.

Curtea de Apel din Circuitul Federal al SUA a acceptat concluziile unei comisii administrative conform cărora brevetele Arbutus - care pot acoperi tehnologia utilizată în vaccinuri - sunt valabile, deoarece ştiinţa implicată nu era cunoscută anterior.

Moderna şi Arbutus nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Moderna a declarat anterior în documente depuse în instanţă că se aşteaptă că Arbutus ar putea intenta un proces prin care să solicite redevenţe de la vaccinul său pentru Covid-19, dacă brevetele ar fi menţinute.

Compania a estimat luna trecută vânzări pentru 2021 între 15 şi 18 miliarde de dolari, iar pentru 2022 vânzări între 17 şi 22 de miliarde de dolari, pentru vaccinul său împotriva Covid-19.

Analistul Jefferies Dennis Ding a spus că un proces pentru încălcarea brevetelor este posibil, dar ar putea dura ani de zile, adăugând că Arbutus se va mulţumi probabil cu o mică redevenţă.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.