Din cauza temerilor privind răspândirea coronavirusului, organizatorii târgului Mobile World Congress au decis să anuleze ediţia din acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

GSM Association, organizaţia responsabilă cu organizarea celui mai important târg de tehnologii şi dispozitive mobile, a decis să renunţe pe ultima sută de metri la organizarea ediţiei din acest an.

Într-o declaraţie semnată de CEO-ul GSMA, John Hoffman, se spune clar, că organizarea ediţiei din 2020 a Mobile World Congress a devenit imposibilă din cauza temerilor privind răspândirea coronavirusului.

MWC 2020 urma să dispute în perioada 24-27 februarie, ca în fiecare an, la Barcelona.

Decizia vine după ce numeroase companii au anunţat în ultimele săptămâni că nu vor veni la MWC exact din acelaşi motiv: coronavirusul.

LG, ZTE, Ericsson, Nvidia, Intel, Sony, Amazon, Cisco, Nokia, NTT Docomo şi Vivo sunt câteva dintre companiile care şi-au anunţat retragerea înainte ca GSMA să decidă anularea târgului.

Se estimează că anularea târgului ar aduce pierderi de 500 milioane de dolari pentru oraşul gazdă, Barcelona.

Coronavirusul a ucis până acum peste 1.000 de oameni şi a infectat peste 42.000. Deşi cele mai multe cazuri sunt în China, infecţii au fost raportate până acum în cel puţin 25 de ţări.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.