Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat, luni, la Parlament, că a avut o discuţie cu premierul Mihai Tudose şi cu liderul PSD Liviu Dragnea, iar ordonanţa de urgenţă privind noile măsuri fiscale va intra miercuri în şedinţa de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se poate aplica Legea salarizării fără niciun fel de probleme. În momentul în care a fost gândit transferul contribuţiilor ca măsură în programul de guvernare a fost luat în calcul tot ansamblul măsurilor fiscale şi nu va fi niciun efect negativ asupra legii salarizării”, a susţinut Mişa.

Întrebat de ce nu a mai avut loc şedinţa de Guvern anunţată pentru luni, ministrul Finanţelor a răspuns: ”Nu ştiu care ste motivaţia. Am avut nişte întârzieri la avize şi şedinţa de Guvern se ţine miercurea de obicei. În momentul de faţă avem toate avizele”.

El a spus că, într-adevărul, avizul Consiliului Fiscal este negativ, însă nu este nicio problemă.

”Consiliul Fiscal ridică nişte probleme pe care inclusiv noi le-am menţionat în nota de fundamentare, cele legate de impact, cele pe care le-am luat în calcul, deci nu e o surpriză din acest punct de vedere, dar nu va fi o problemă pentru a realiza implementarea acestor măsuri şi nu va fi o problemă la nivelul bugetului sau deficitului pentru anul 2018”, a spus ministrul.

Ionuţ Mişa a precizat că a discutat cu premierul în această după-amiază şi acesta i-a spus că a avut o discuţie şi la nivelul partidului şi miercuri va intra ordonanţa în şedinţă de Guvern.

”Am fost azi la o discuţie cu premierul şi cu preşedintele partidului şi secretarul general şi am discutat mai multe aspecte şi legate de fiscalitate, şi legate de buget, şi legate de rectificare”, a menţionat Mişa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.