Ministrul ucrainean al Energiei, German Galuşcenko, a declarat că zilele următoare vor fi ”dificile” pe frontul energetic, după ce un atac masiv cu rachete al Rusiei a lovit sâmbătă infrastructura critică din mai multe regiuni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din cauza bombardamentelor din majoritatea regiunilor, sunt introduse întreruperi de urgenţă (de curent). Zilele următoare vor fi dificile", a scris el pe Facebook.

Galuşcenko a declarat că infrastructura energetică din şase regiuni ucrainene a fost deteriorată în urma atacurilor.

DTEK, cea mai mare companie privată de energie din Ucraina, a declarat că două dintre centralele sale termice au fost lovite de atacurile de sâmbătă.

O staţie a încetat să mai producă electricitate.

Oficialii guvernamentali au declarat anterior că aproximativ 40% din sistemul energetic al Ucrainei a fost deteriorat în urma atacurilor cu rachete şi drone din ultimele trei luni asupra infrastructurii energetice a ţării.

Kirilo Timoşenko, şef adjunct al biroului preşedintelui, a declarat că peste 300.000 de generatoare au fost livrate Ucrainei în decembrie, în timp ce ţara se luptă pentru a supravieţui lunilor reci de iarnă, în pofida deteriorarii infrastructurii electrice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.