Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că România se află, în prezent, în situaţia de a accesa fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din trei surse asigurate de Uniunea Europeană, iar în acest context „România, administraţia şi nu doar Ministerul Transporturilor” trebuie „să se mişte în cu totul alt ritm”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Grindeanu a afirmat duminică, la Digi24, că România are trei surse financiare, toate din fonduri europene, pentru dezvoltarea infrastructurii de transport. Până la finalul anului viitor trebuie finalizat Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2021, curând vor intra în vigoare Programul Operaţional de Transporturi  şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 
„Suntem, cumva, la intersecţia a trei mari surse de finanţare europene, ceea ce înseamnă că România trebuie să se mişte, şi administraţia, şi ministerul – dar nu doar Ministerul Transporturilor- trebuie să se mişte în cu totul alt ritm, să încercăm să facem altcumva lucrurile faţă de cum s-au întâmplat până acuma. Paşi sunt”, a afirmat Sorin Grindeanu. 
El a subliniat că săptămâna viitoare se va aproba în Guvern Programul Operaţional Transporturi pentru viitorul exerciţiu financiar european, document care va fi trimis către Comisia Europeană.
Grindeanu a reluat o afirmaţie mai veche a sa, conform căreia nu lipsa banilor a fost cauza pentru care România nu are infrastructura de transport pe care şi-ar dori-o, ci acest lucru se întâmplă din cauza slabei capacităţii administrative a României de absorbi sumele puse la dispoziţie de Uniunea Europeană. El a arătat că un alt motiv pentru care România nu şi-a dezvoltat infrastructura de transport poate fi şi faptul că „fiecare nou ministru venea cu o nouă viziune”.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.