Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, luni, într-o vizită de lucru pe şantierul autostrăzii Lugoj- Deva, că a solicitat monitorizarea video ”a tuturor şantierelor din ţară”, pentru a putea urmări stadiul lucrărilor, el adăugând că nu va ”tolera întârzieri”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Răzvan Cuc a spus că a fost ”puţin nemulţumit” de evoluţia unor lucrări şi că va solicita suplimentar o monitorizare video a tuturor şantierelor din ţară.

”Am fost pe loturile II, III şi IV. Am avut discuţii cu toţi antreprenorii. Am fost puţin nemulţumit de evoluţia lucrărilor pe un anumit tronson, în sensul că se putea o mobilizare mult mai bună şi asta am cerut şi constructorului. Monitorizarea o voi face atât persoanal, cât şi de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara. Am cerut suplimentar şi o monitorizare video a tuturor şantierelor din ţară, din partea CNAIR. Nu voi tolera întârzieri, le-am spus şi constructorilor. Noi suntem un partener onest şi, din punct de vedere financiar, ne-am ţinut promisiunile, dar nu vreau să se mai întâmple un lucru care am constatat că s-a întâmplat destul de des în trecut. Un constructor serios, în momentul în care încheie un contract, trebuie să respecte termenele. Or, termenele sunt precise, nu trebuie prelungite tot timpul şi nu trebuie să cauţi în contracte, cum fac anumite firme, tot felul de clauze pe care să le ataci în instanţă pentru a obţine costuri suplimentare”, a declarat ministrul Transporturilor.

Răzvan Cuc a adăugat că nemulţumirile sale sunt legate de lucrările de pe tronsonul III al autostrăzii care leagă Lugoj de Deva, el precizând că va face public un clasament al firmelor care lucrează pe drumurile din România.

”Pe lotul II, în luna martie, CNAIR a încheiat un protocol cu firma Salini, care s-a angajat ca în trei luni să finalizeze restul lucrărilor care mai erau de făcut pe cei 15 kilometri. Sunt în grafic. Pe lotul III am fost puţin nemulţumit de mobilizare, în comparaţie cu lotul IV. Voi face un clasament şi îl voi da presei, ca să vadă şi românii exact care sunt firmele serioase în România şi care vor să facă treabă. Vom vedea apoi exact, în momentul în care vin cu pretenţii suplimentare şi vor participa la licitaţii, să le arătăm exact ce au făcut şi să facem un criteriu de selecţie foarte atent, pentru că nu mi se pare normal să avem contracte pe autostrăzi de la anumite firme, dar dacă tot nişte firme puternice, nu vin doar să subcontracteze în România anumite lucrări către firmele româneşti”, a afirmat Cuc.

FOTO: Ministerul Transporturilor Facebook
FOTO: Ministerul Transporturilor Facebook

Ministrul Transporturilor a mai spus că echipe ale CNAIR vor face vizite ”inopinate”, pentru a verifica nu doar termenele, ci şi calitatea lucrărilor.

”Inopinat se deplasează echipe de la CNAIR, împreună cu experţi de la CESTRIN (Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică – n.r.), pentru a verifica şi calitatea lucrărilor, nu doar termenele. Trebuie să ne uităm foarte atent şi la calitatea lucrărilor, pentru că pe Lotul II am văzut că avem un antreprenor care a mai lucrat şi pe alt lot de autostradă unde au fost anumite probleme. Aici a şi fost prelungită de la patru la opt ani perioada de garanţie”, a mai spus ministrul.

Răzvan Cuc a adăugat că pe lotul IV al autostrăzii Lugoj – Deva stadiul lucrărilor este de aproximativ 52 la sută. Sunt 520 de muncitori şi 200 de utilaje care vor finaliza lucrarea până în decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.