Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că îşi menţine promisiunea făcută la sfârşitul anului 2022 conform căreia în anii 2023 şi 2024 România va avea 250 de noi kilometri de autostradă şi drum expres. În prezent, sunt finalizaţi 88 de kilometri din totalul de 250 promişi atunci de Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Eu am spus de cei 250 de kilometri la finalul anului 2022, când mi s-a aprobat un buget record la Ministerul Transporturilor şi care anul acesta este şi mai mare şi am spus că în 2023 şi 2024 vor fi daţi în circulaţie cel puţin 250 de kilometri de autostradă şi drum expres şi mă ţin această chestiune. O să vedeţi că până la sfârşitul anului aceşti minim 250 de kilometri – astăzi, când vorbim, sunt 88, astăzi – aceşti 250 vor fi daţi”, a declarat Sorin Grindeanu, marţi seară, la Digi 24. 
 
El a spus că se lucrează la tronsoanele de autostradă din jurul Capitalei, precizând că, pe varianta de sud a autostrăzii A2, vor fi date circulaţiei, până la finalul verii, unele tronsoane. 
 
”Pe varianta nordică (a autostrăzii A0 – n.r.) deja avem în circulaţie 20 de kilometri, mai sunt şi celelalte loturi care vor fi inaugurate, din păcate nu anul acesta, începând de anul viitor”, a explicat Grindeanu.
 
În ceea ce priveşte tronsoanele autostrăzii Piteşti – Sibiu pentru care s-au semnat contracte, ministrul a susţinut că acestea sunt ”în grafic, iar unele chiar în avans”, toate aceste tronsoane urmând a fi finalizate în perioada 2026-2027.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.