Ministrul şef al Delhi, zona metropolitană unde se află New Delhi, Arvind Kejriwal, a avertizat sâmbătă în privinţa riscului producerii unei crize a energiei în capitala indiană din cauza lipsei cărbunelui, care a provocat deja pene de curent în unele state din estul şi nordul ţării, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Delhi s-ar putea confrunta cu o criză a energiei”, a scris Kejriwal într-un tweet în care a distribuit o copie a unei scrisori adresate premierului indian Narendra Modi, în care a semnalat că centralele energetice din interiorul şi din jurul Delhi au deficit de carburant.

Kejriwal a cerut guvernului federal să reorienteze livrări de cărbune şi gaze firmelor de utilităţi care furnizează energie capitalei, afirmînd că în oraş se află centre de importanţă naţională, iar energia este vitală pentru spitale şi centrele de vaccinare împotriva coronavirusului.

Lipsa cărbunelui a provocat probleme de furnizare a electricităţii în state precum Bihar, Rajasthan şi Jharkhand, locuitorii confruntându-se cu lipsa energiei electrice până la 14 ore pe zi.

India a anunţat sâmbătă că va facilita aprovizionarea cu gaze naturale pentru a permite ca două centrale energetice din Delhi să îşi desfăşoare activităţile.

Compania de stat NTPC a fost instruită să mărească livrările de cărbune către centralele care funcţionează cu acest carburant din statul vecin Uttar Pradesh, pentru a asigura furnizarea de energie.

În India, peste jumătate din cele 135 de centrale energetice care funcţionează cu cărbune şi care asigură 70% din electricitatea din ţară au stocuri de carburant pentru mai puţin de trei zile, a relatat vineri Reuters.

Cererea de electricitate din partea industriei a crescut în India după valul al doilea al pandemiei de coronavirus, intensificarea activităţilor economice alimentând consumul de cărbune în al doilea mai consumator al acestei materii prime din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.