Fondul suveran naţional de 10 miliarde de euro, care va fi creat de Guvern în acest an, măsură propusă în programul electoral PSD, va fi folosit, în principal, pentru construcţia de autostrăzi şi înnoirea cu 30 de avioane a flotei Tarom, a declarat miercuri Răzvan Cuc, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Transporturilor, în cadrul comisiilor reunite pentru politică economică, reformă şi privatizare şi pentru transporturi şi infrastructură. Cuc a primit avizul comisiilor cu 37 voturi pentru, 13 voturi împotrivă şi o abţinere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul de guvernare al PSD prevede crearea unui fond naţional suveran de investiţii de 10 miliarde euro în următorii patru ani. Banii ar urma să vină din vinderea participaţiilor statului la companiile profitabile.

Din această sumă, trei miliarde euro ar urma să fie folosiţi pentru construcţia de autostrăzi.

”Prioritare vor fi cele care nu pot fi finalizate din fonduri europene. Printre acestea ar fi Timişoara-Bucureşti, Comarnic-Braşov şi Iaşi-Bucureşti”, a declarat Cuc.

Ministrul propus consideră că eliberea din funcţia a fostului director al Tarom, Christian Heinzmann, în luna martie a acestui an, nu a rezolvat problemele cu care se confruntă transportatorul aerian controlat de stat.

”Am crezut că eliberarea din funcţie a lui Heinzmann, care nu a îndeplinit criteriile de performanţă, va rezolva problema, dar nu. Trebuie o evaluarea riguroasă de urgenţă a personalului Tarom, reinnoirea flotei cu 30 de aeronave şi asigurarea serviciilor de mentenanţă pentru avioane”, a spus Cuc.

Ministrul propus consideră că trebuie instalată o nouă conducere la compania de stat CFR Marfă, care să relanseze transportatorul de marfă pe calea ferată. 

Directorul general al CFR Marfă, Mihuţ Crăciun, numit acum nouă luni în urma unei selecţii, a fost revocat din funcţie, în decembrie, de către consiliul de administraţie al companiei de stat, "ca urmare a analizării activităţii de management a acestuia".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.