Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a explicat că declaraţiile sale, în general, nu sunt într-o contradicţie cu ceea ce a afirmat liderul PNL Florin Cîţu, care vorbea despre faptul că nu vede cum măsurile deja luate de Executiv vor ajuta la o revenire a economiei. „Luaţi toate declaraţiile mele de anul trecut, înainte să fiu ministru, şi o să vedeţi că avertizam şi asupra faptului că inflaţia va creşte şi asupra faptului că şomajul va creşte şi alte elemente. Când am venit la guvernare, prima declaraţie a fost că suntem într-o situaţie complicată. Deci practic nu suntem într-o contradicţie”, a spus Câciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţia lui Cîţu vă contrazice şomajul e în creştere, economia în scădere, deficitul în pericol. Nu vede cum măsurile actuale pot veni la o revenire rapidă a economiei

„Nu contrazice. Eu discut din perpesctivă guvernamentală, dar pot să discut până la urmă şi din perspectivă de economist. Luaţi toate declaraţiile mele de anul trecut, înainte să fiu ministru, şi o să vedeţi că avertizam şi asupra faptului că inflaţia va creşte şi asupra faptului că şomajul va creşte şi alte elemente. Când am venit la guvernare, prima declaraţie a fost că suntem într-o situaţie complicată. Deci practic nu suntem într-o contradicţie. Evident ceea ce trebuie făcut este ca măsurile să se ducă pe stimuli activi pe forţa de muncă. În momentul în care vezi statistic aceste lucruri, unele din politici din pachet să fie politici active pentru forţa de muncă, astfel încât să crească ocuparea, gradul de ocupare. E una dintre poziţii. Îngrijorările acestea sunt evidente, cred că toată lumea le are, numai că noi nu lucrăm cu îngrijorări. Noi lucrăm cu politici şi venim, tocmai văzând indicatorii macro-economici, cu un răspuns”, a afirmat Adrian Câciu, întrebat la finalul şedinţei de miercuri a Executivului despre declaraţiile lui Florin Cîţu care îl contrazic şi care sunt legate de îngrijorările că măsurile luate nu avea efect, iar şomajul e în creştere, economia în scădere şi deficitul în pericol.

Ministrul Finanţelor a adăugat că măsurile luate în energie nu au venit mai târziu decât era cazul, aşa cum multe persoane au susţinut.

„Foarte mulţi am spus că am venit poate mai târziu decât trebuia cu măsurile din energie. Nu am venit mai târziu, pentru că ele trebuiau să intre în vigoare de 1 aprilie. Până atunci exista o schemă, încă mai este pentru că suntem în martie, care rezolva şi din perspectiva obiectivelor macro-economice, o situaţie care putea să se complice, respectiv să încetinească rata de creştere a inflaţiei, iar acesta a fost un obiectiv, dincolo de ceea ce simte omul sau de ceea ce plăteşte compania. Anul trecut nu am văzut aceeaşi preocupare cu privire la stăvilirea inflaţiei, deşi şi eu spuneam că trebuie acţionat acum, pentru că mai târziu este mult mai greu. Inflaţia nu se poate stinge sau contracara peste noapte”, a conchis Câciu.

Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat, miercuri la Parlament, că este îngrijorat pentru că nu vede cum, cu măsurile de astăzi, ajungem la o revenire rapidă a economiei şi a precizat că, dacă inflaţia va depăşi 10% în martie, va fi foarte greu şi costurile foarte mari.

„Eu vă spun că, dacă va depăşi 10 la sută în martie, va fi foarte greu şi costuri foarte mari. (...)  Şomajul e în creştere, economia în scădere, rapid, deficitul este în pericol. Sunt îngrijorat şi aştept măsuri”, a comentat Cîţu.

El a mai spus că nu vede cum actualele măsuri pot duce la o revenire a economiei.

„Eu sunt îngrijorat pentru că nu văd cum, cu măsurile de astăzi, ajungem la o revenire rapidă a economiei”, a afirmat liderul PNL.

„Inflaţie mare, dobânzi mari, economia care este sub aşteptări, creşterea economică, deficitul care este în pericol. Acestea sunt îngrijorările mele, nu sunt nemulţumiri, nu vreau să atac pe nimeni dar sunt îngrijorări pe care le împărtăţesc cu siguranţă cu toţi românii”, a mai arătat Cîţu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.