Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, afirmă că este prematur de spus care va fi linia de urmat pentru noua politică fiscală a României. El susţine că sistemul fiscal din România este ”unul dintre cele mai avantajoase din Uniunea Europeană”, însă admite că ţara are cele mai mari contribuţii asupra muncii dintre toate ţările Uniunii Europene, arătând că taxele plătite de cei care muncesc sunt ”exagerat de mari”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Recomandările pe care le-a făcut Banca Mondială se înscriu în linia aceasta a ceea ce a declarat Fondul Monetar Internaţional atât în ceea ce priveşte taxarea verde, cât şi celelalte elemente de reformă. E prematur de spus care va fi linia care va fi de urmat pentru noua politică fiscală a României, însă este o realitate şi toată lumea vede acest lucru că avem contribuţiile pe muncă exagerat de mari şi din această perspectivă trebuie să facem şi mai atractivă politica de resurse umane a României, pe de o parte. Pe de altă parte, este nevoie de această recalibrare între impozitarea consumului, impozitarea capitalului şi a forţei de muncă pentru a lăsa loc liber pentru ajustările la contribuţiile asupra muncii care ar crea o supapă şi un răgaz pentru mediul de afaceri, care cred că s-ar bucura de astfel de soluţii”, a declarat, luni seară, la Digi 24, Marcel Boloş.
 
Boloş a spus că ”este o realitate” faptul că ”nimeni nu doreşte să raţionalizeze procesul de utilizare a fondurilor publice, dar când se pune problema de impozite şi taxe nici atât, creşterea de impozite şi taxe nu a fost niciodată bine primită de către contribuabili”.
 
Ministrul Finanţelor a adăugat că România are un sistem fiscal – cota unică la impozitul pe venit, impozitul pe profit, TVA - care este ”unul dintre cele mai avantajoase din Uniunea Europeană”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.