Ştefan Oprea, ministrul Economiei, anunţă luni că va continua şi în 2024 să transforme ministerul, agenţiile şi companiile cu capital de stat pentru a fi mai performanţi, iar în acest efort trebuie să fie însoţiţi de reprezentanţii mediului de afaceri, dar şi ai sindicatelor. Despre bilanţul lui 2023, ministrul dă ca exemplu Start Up Nation, ”un program cu indicatori de performanţă foarte buni, rentabilitate pentru prima ediţie fiind de 155% şi 126% pentru ediţia a doua”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Momentele de bilanţ de sfârşit de an sunt doar o etapă intermediară în oricare proiect care trebuie să continue şi anul următor. Îmi plac indicatorii de performanţă, care atestă dacă politicile publice, programele, proiectele pe care le-am propus/implementat sunt utile pentru economia românească. Un astfel de exemplu este Start Up Nation, un program cu indicatori de performanţă foarte buni, rentabilitate pentru prima ediţie fiind de 155% şi 126% pentru ediţia a doua”, a scris ministrul Economiei pe Facebook.

Ştefan Oprea prezintă un bilanţ a ceea ce s-a întâmplat doar în ultimele două săptămâni ale anului 2023.

”Avem o nouă lege pentru industria naţională de apărare, care va permite o mai bună definire a proiectelor de interes esenţial pentru România şi o mai bună cooperare interinstituţională; ConstructPlus - schema de ajutor de stat pentru susţinerea companiilor din domeniu a intrat în linie dreaptă, ghidul final fiind publicat pe site-ul ministerului, va urma rapid HG-ul de aprobare în luna ianuarie; Bugetul MEAT pentru 2024 permite realizarea tuturor programelor de susţinere a mediului de afaceri, de la debut în afaceri, până la scale up în domeniile de competitivitate ale companiilor româneşti; Proiectul de transfer de tehnologie pentru armele Beretta a ajuns după aproape 5 ani la UM Cugir, acolo unde există forţa de muncă calificată pentru producerea lor. Un şir de decizii greşite au făcut ca acest proiect să întârzie nepermis de mult şi să fie în pericol iminent de eşuare cu consecinţe pentru companii româneşti; Proiectul Strategia Industrială a României pentru perioada 2023 - 2027 a fost publicat în transparenţă”, a scris ministrul.

El mai precizează că ”au început probele cu avionul IAR 99 SM, un proiect rămas înţepenit de aproape trei ani de zile”.

”Vom continua şi în 2024 să transformăm ministerul, agenţiile şi companiile cu capital de stat pentru a fi mai performanţi. În acest efort trebuie să fim însoţiţi de reprezentanţii mediului de afaceri, dar şi ai sindicatelor”, mai spune Oprea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.